Haberler

İzmir'de Gözaltına Alınan Hdp'li Baydemir, Adliyede İfade Verecek

İzmir'de gözaltına alınan HDP'li Baydemir, adliyede ifade verecek (2)TOPLUM ZARAR GÖRECEKPartisinin programı için geldiği İzmir'de gözaltına alınan ve adliyede ifade veren HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, adliye çıkışında açıklama yaptı.

İzmir'de gözaltına alınan HDP'li Baydemir, adliyede ifade verecek (2)

TOPLUM ZARAR GÖRECEK

Partisinin programı için geldiği İzmir'de gözaltına alınan ve adliyede ifade veren HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, adliye çıkışında açıklama yaptı. İktidarın yanlış politikalarını kabul etmedikleri için gözaltına alındığını belirten Baydemir, şunları söyledi

Maalesef bu ülkede tüm demokratik hak ve özgürlükler büyük bir tehdit altındadır. Sadece söz konusu olan Osman Baydemir'in gözaltına alınması adliyeye getirilmesi, beyanına başvurulması değildir. Söz konusu olan milyonlarca iradenin seçme hakkının gasp edilmesidir. Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, İdris Buluken, Çağlar Demirel ve nihayetinde de Enis Berberoğlu. Bütün bu milletvekilleri niçin cezaevindeler Niçin tutuklandılar Muhalefet ettikleri için. İktidarın yanlış politikalarını kabul etmedikleri için tutuklandılar. Ben de bugün bunun için buradayım. İfade verdim, beyanlarda bulundum. Şüphesiz ki bilinmesi gereken bir şey var. Bu coğrafyada eninde sonunda hak ve hakikat galip gelecektir. Eninde sonunda özgürlük kazanacak. Yargı dediğimiz mekanizma bağımsızlığını yitirdiğinde büyük zararı toplum görecek. Biz bugün bunun kişisel mağdurları olabiliriz. Ama yargı bağımsızlığını yitirdiğinde toplum zarar görecek. Ondan dolayı biz haksızlığa direniyoruz. Özgürlüğün kazanacağına inanıyoruz.

Açıklamanın ardından Baydemir, partisinin programına katılmak üzere adliyeden ayrıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Osman Baydemir Şanlıurfa İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title