Haberler

İzmir'de DHKP-C ve MLKP operasyonunda 7 kişi tutuklandı

Güncelleme:

İzmir merkezli 9 ilde gerçekleştirilen terör örgütleri DHKP-C ve MLKP operasyonunda gözaltına alınan 27 şüpheliden 7'si tutuklandı. 6 şüpheli serbest bırakılırken, 14'ü adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Soruşturma devam ediyor.

İZMİR merkezli 9 ilde terör örgütleri DHKP-C ve MLKP'ye yönelik operasyonda gözaltına alınan 27 şüpheliden 7'si, tutuklandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele ve İstihbarat şubeleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı (MİT) ekipleri, yürüttüğü çalışma sonucu terör örgütleri DHKP-C ve MLKP'ye yönelik, 30 Ocak sabahı, İzmir merkezli İstanbul, Tekirdağ, Samsun, Mersin, Malatya, Manisa, Diyarbakır ve Hatay'da eş zamanlı operasyon düzenledi, 27 şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilerden 6'sı ifadelerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Dün adliyeye sevk edilen 21 şüpheliden 7'si tutuklanırken, 14'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Soruşturmada, haklarında gözaltı kararı olan 3 şüphelinin de yakalanması için çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İzmir Tutuklama Terör Gözaltı Operasyon Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title