Haberler

"İyilik ve Yardımlaşma" Konulu Kısa Film ve Belgesel Yarışması

Türk Kızılayı İstanbul Şubesi'nce düzenlenen yarışmaya başvurular, 15 Ekim'e kadar yapılabilecek Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanı Yıldırım: "Gençler arasında Kızılay'ın bilinirliğini arttırmak, onların vizöründen nasıl göründüğümüzü ve onların diliyle Türk Kızılayı'nı anlatmak istiyoruz" Jüri üyesi Alkan: "Kızılay'ın hizmetlerini ve jüri üyelerini düşündürecek eserler ortaya çıkacak"

Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanlığı'nca düzenlenen "İyilik ve Yardımlaşma" konulu kısa film ve kısa belgesel yarışmasına başvurular başladı.

Sirkeci'deki Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanlığı'nda düzenlenen tanıtım toplantısına, Şube Başkanı İlhami Yıldırım, jüri üyeleri oyuncu Hamdi Alkan ve yönetmen Onur Tan katıldı.

Toplantıda konuşan Yıldırım, kurmaca ve belgesel dallarında iki tür yarışma yaptıklarını ve 15 Ekim tarihine kadar yarışmaya başvuru yapılabileceğini söyledi.

Kızılay deyince akla birçok şeyin geldiğini anlatan Yıldırım, "Yardım peşinde koşarken yaşadıklarımızı, yaptıklarımızı kayıt edemiyoruz. Fakat Kızılay'ın her el uzatışında, film gibi hayatlarla karşılaşıyoruz. Özellikle gençler arasında Kızılay'ın bilinirliğini arttırmak, onların vizöründen nasıl göründüğümüzü ve onların diliyle Türk Kızılayı'nı anlatmak istiyoruz" diye konuştu.

Yıldırım, yarışmanın Türk Telekom ve TRT sponsorluğunda düzenlendiğini kaydederek, yarışmanın ödüllerinin Kızılay Haftası etkinlikleri kapsamında dağıtılacağını ifade etti.

İlhami Yıldırım, yarışmada birincilik elde edenlere kamera, jüri özel ödülü almaya hak kazananlara ise fotoğraf makinesi verileceği bilgisini verdi.

Jüri üyesi yönetmen Onur Tan da kendisi için jüri üyeliğinin çok onurlu bir görev olduğunu söyledi.

Son zamanlarda Türkiye'de ve dünyada yaşanan olayların moralleri bozduğunu anlatan Tan, yüzlerin gülümsemeye ihtiyacı olduğu dönemlerde tebessüm ettiren filmler görmek istediklerini dile getirdi.

Jüri üyesi oyuncu Hamdi Alkan ise Türk Kızılayı'nın 19. yüzyılda kurulduğunu ve ciddi mücadeleler verdiğini belirtti.

Hayatın iyiler ve kötülerden oluştuğunu söyleyen Alkan, dünyada en çok iyiliğe ihtiyaç olduğunu bildirerek, "Kızılay'da sadece iyilik esasına dayalı bir birliktelik var. Biz de bir ucundan tutup el vermeye çalıştık. Kızılay'ın hizmetlerini ve jüri üyelerini düşündürecek eserler ortaya çıkacak. İnşallah başvurusu çok olur. Biz de güzel eserlere yol açmış oluruz" dedi.

Alkan, yazar ve şair Sunay Akın'ın da yarışmanın jüri üyesi olduğunu sözlerine ekledi. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

İlhami Yıldırım Türk Kızılayı Hamdi Alkan Kızılay Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title