Haberler

Iuc Başkanı Azizoğlu'na Hollanda Türk Basınından Ziyaret

Uluslararası Üniversiteler Konseyi (IUC) Başkanı Prof.Dr.Orhan Hikmet Azizoğlu, "Üniversiteler yalnızca kendi ülkeleri için birer uygarlık merkezleri değil, tüm diğer ülke ve kültürler için de önemli birleştirici işlevlere sahiptir"...

Uluslararası Üniversiteler Konseyi (IUC) Başkanı Prof. Dr. Orhan Hikmet Azizoğlu, "Üniversiteler yalnızca kendi ülkeleri için birer uygarlık merkezleri değil, tüm diğer ülke ve kültürler için de önemli birleştirici işlevlere sahiptir" dedi.

Azizoğlu, çeşitli görüşmeler yapmak ve Hollanda Türk toplumunun sorunları üzerinde istişarelerde bulunmak üzere Türkiye'ye gelen Hollanda Türk gazete ve Dergi sahip ve basın mensuplarıyla bir araya geldi. Heyette bulunan Cihan Haber Ajansı ve Zaman Gazetesi Hollanda Temsilcisi Basri Doğan, Sabah Gazetesinden Yalçın Çakır, Son Medya Grup Genel Yayın Yönetmeni Yavuz Nufel, Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karaman, Platform ve Kadın Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ebu Bekir Turgut, Dünya Gazetesi ve ATV Temsilcisi İlhan Karaçay, Medya Maestro Genel Yayın Yönetmeni Ayhan Sucu, Hürriyet Hollanda Muhabiri Ergün Kula, Hollanda Genç İşadamları Federasyonu Başkan Yardımcısı Vecihi Er bazı bakanlar ile yaptıkları görüşmelerden sonra IUC Başkanı Azizoğlu'nu ziyaret etti. Son derece samimi ve kültürel ve akademik anlamda yoğun içerikli fikir paylaşımlarıyla dolu geçen gecede Hollanda Türk Toplumunun durumu ve genel olarak da Avrupa ve Dünya sorunları üzerinde duruldu.

İdeolojiden bağımsız, asimilasyonu reddederken entegrasyon ile ilgili açıklamalarda bulunan Azizoğlu, "Medeniyeti yalnızca Batı olarak görmek büyük bir hatadır. Çağdaş ve uygar dünyanın, kültürler ve medeniyetlerin Orta Doğu, Uzak Doğu, Afrika, Latin Amerika gibi küresel boyutuyla görülmesi gerekir. Üniversiteler yalnızca kendi ülkeleri için birer uygarlık merkezleri değil tüm diğer ülke ve kültürler için de önemli birleştirici işlevlere sahiptir. Yaklaşık 4 yıl önce bu amacı hayata geçirmek için kurduğum ve halen 29 ülkeden 110 üniversitenin üyeliği ile bu amaca varmak için çaba gösterdim. Ülkelerin zorlama yöntemlerle sözde barışlarla birbirlerinden ayrı tutulmalarını gerçekçi bulmuyorum" dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra Azizoğlu, heyet üyelerinin her birine "60 Detayla Coğrafyamıza, Akademik, Diplomatik ve Politik Bakış" adlı son kitabı ile "İman, Vicdan ve Sevgi" adlı kitabını imzaladı. Heyetin seri konferanslar vermesi için Orhan Hikmet Azizoğlu'nu Hollanda'ya davetine, Azizoğlu, Müslüman Türk Toplumunun sorunlarına katkı sunacak her türlü desteği ve yardımı yapmaktan onur ve memnuniyet duyacağını belirtti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cihan Haber Ajansı Orhan Hikmet Hollanda Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title