Haberler

İTÜ'nün tanıtım ve tercih günleri başlıyor

Güncelleme:

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Tanıtım ve Tercih Günleri 24 Temmuz'da Ayazağa Yerleşkesi'ndeki Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde başlayacak.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Tanıtım ve Tercih Günleri 24 Temmuz'da Ayazağa Yerleşkesi'ndeki Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde başlayacak.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler üniversite tercihlerini 27 Temmuz-8 Ağustos tarihlerinde yapacak.

İTÜ'nün öğrencilere yol göstermek amacıyla düzenlediği tanıtım ve tercih günleri bu kapsamda 24 Temmuz'da başlayacak.

Etkinlikte, alanında uzman akademisyenler, temel bilimlerden mühendisliğe, yapay zekadan siber güvenliğe kadar pek çok alanda eğitim verilen bölümlerin içeriğine dair tercihte bulunacak adaylara yol gösterecek.

Gelecekleriyle ilgili tercih yapacak adaylara ve ailelerine İTÜ'nün imkanlarının tanıtılacağı etkinlik 4 Ağustos'a kadar devam edecek.

Dereceye giren öğrencilere çeşitli imkanlar sağlanacak

YKS'de ilk bine girerek İTÜ'yü tercih eden adaylara 5 yıl süreyle başarı bursu, hazırlık sınıfını yurtdışında okuma imkanı, öğle yemeği bursu, üniversite öğrenimi boyunca yurtlarda tek ve iki kişilik odalarda ücretsiz veya indirimli konaklama gibi imkanlar tanınacak.

Sporcu öğrencilere de her yıl öğretim süresi döneminde burs ve öğle yemeği desteği verilecek.

Staj ve yüksek lisans bir arada

İTÜ, oluşturduğu "MasterBee" programıyla başarılı öğrencilerin lisans, yüksek lisans ve stajını aynı zaman diliminde bitirmelerine de olanak sağlıyor.

Lisans 4'üncü sınıftan itibaren lisansüstü ders almaya hak kazanan öğrenciler program kapsamında, kısa sürede yüksek lisans eğitimlerini tamamlayarak hayata bir adım önde başlama imkanına kavuşuyor.

"MasterBee" süreci başladığında programa dahil olan her öğrenci bir akademik danışmanla ilerleyecek. Bu öğrencilere İTÜ'nün işbirliğinde olduğu Türkiye'nin seçkin firmalarında staj imkanı sunulacak.???????

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Teknik Üniversitesi Süleyman Demirel Ayazağa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title