Haberler

İtso Başkanı Yılmaz: "Demir-çelik Sektörü Bitti Gibi Bir Durum Söz Konusu Değil"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Levent Hakkı Yılmaz'ın açıklaması İTSO Başkanı Yılmaz: - "Demir çelik sektörü bitti şeklinde algılar var. Böyle bir şey söz konusu bile değil" İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, demir-çelik sektörünün bittiği şeklindeki algıların doğru olmadığını belirtti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Levent Hakkı Yılmaz'ın açıklaması İTSO Başkanı Yılmaz: - "Demir çelik sektörü bitti şeklinde algılar var. Böyle bir şey söz konusu bile değil" İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, demir-çelik sektörünün bittiği şeklindeki algıların doğru olmadığını belirtti.Yılmaz, İTSO Konferans Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, son zamanlarda demir-çelik sektörüne yönelik problem olduğu algısı oluşturulmaya çalışıldığını söyledi.Demir-çelik sektörünün Türkiye'nin ve bölgenin göz bebeği olduğunun altını çizen Yılmaz, İhracat rakamlarına bakıldığında en yüksek rakamlar arasında demir-çelik sektörünün oluşturduğunu söyledi.Sektörde oluşacak bir problemin çalışanlar ve aileleriyle yaklaşık 18 bin kişiyi etkileneceğini ifade Yılmaz, şöyle devam etti: "Demir-çelik sektöründe problem yaşanıyor, sektör çökecek ve bitmiş gibi algıların oluşturulmasını istemiyoruz. Odamızın üyesi olan bir arkadaşımızın fabrikasının yaşamış olduğu bir problemin bütün sektörün yaşıyormuş gibi algılanmasını doğru bulmayız. Sektördeki fabrika sahibi arkadaşlarımızla görüştüm. Onlar da sektörlerinde işçi çıkarmak gibi bir durumun söz konusu olmadığını belirttiler. En az 6-7 fabrika sahibiyle görüştüm. Onlar da böyle bir algının oluşturulmasından rahatsızlar. Demir-çelik sektörü bitti şeklinde algılar var. Böyle bir şey söz konusu bile değil."İlçede demir-çelik sektöründe faaliyet yürüten bir fabrikanın problem yaşadığına değinen Yılmaz, "Sonuçta ülkeye ihracat yapan, bu bölgede istihdam yaratan bir fabrikamızdır. Tabii ki yanında olmamız gerekiyor. Onun yanında eğer usulsüz bir iş yapılmışsa yapılması gereken neler varsa biliyoruz ki devlet ve hükümet yetkilileri kararını verecektir. Bu bizim işimiz de değil zaten" diye konuştu.Yılmaz, ilçede sorun yaşayan bir fabrikada çalışanlar dışında sektörde işten çıkarmaların olmadığını ve sektörde "devletin mali baskısı var" şeklindeki ifadeleri de doğru bulmadıklarını sözlerine ekledi.- Sıvı çelik üretiminde 5 milyon ton aşıldıÖte yandan Türkiye'nin en büyük ve tek entegre yassı çelik üreticisi Erdemir Grubu bünyesinde hizmet veren İskenderun Demir Çelik Fabrikaları'nın (İSDEMİR), bu yıl Türkiye'de bir ilki başararak sıvı çelik üretiminde 5 milyon tonu geride bıraktığı bildirildi.İSDEMİR'den yapılan yazılı açıklamada, 2020 yılı için belirledikleri "Dünya klasında şirket olma" vizyonu çerçevesinde çalışmalarını sürdürdükleri belirtildi. 2006 yılında başlayan modernizasyon ve dönüşüm yatırımları çerçevesinde çalışmalarına her geçen gün yenisini eklediklerine yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "45 yıldır ülke sanayisinin lokomotifleri arasında yer alan ve Türkiye'nin uzun ve yassı ürün üreten tek tesisi olan İSDEMİR, yarattığı yüksek katma değer ile bölge ve ülke kalkınmasına öncülük etmeye devam ediyor."

Kaynak: AA / Güncel

İskenderun İsdemir Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title