Haberler

İtfaiye Erlerine Komando Eğitimi

Balıkesir Belediyesi itfaiye teşkilatı yeni yapılan itfaiye eğitim alanında tatbikat yaptı.

Balıkesir Belediyesi itfaiye teşkilatı yeni yapılan itfaiye eğitim alanında tatbikat yaptı. İtfaiye erleri, komando eğitimini andıran tatbikatta duvarlara tırmandı, daha sonra da yanan aracı söndürdü.

Balıkesir İtfaiyesi komando eğitimini andıran bir tatbikat gerçekleştirdi. Yangına ve her türlü felakete karşı hazır olduklarını gösteren itfaiye erleri ilk gaz yağı dökülerek tutuşturulan yangına müdahale etti. İtfaiye Müdürü Vehbi Yörük, söndürme çalışmaları esnasında sürekli uyarılarda bulunurken, yangın itfaiye erlerinin başarılı müdahalesi ile çok kısa sürede söndürüldü.

Yangın tatbikatının ardından itfaiye erleri çok katlı binaların dışından iniş provası yaptı. Aşağı sarkıtılan ip ile platformun üzerinden başarı ile inen itfaiye erleri soluğu pentatlonda aldı. Engellerin üzerinden atlayan alev adamlar, zaman zaman da sürünerek engellerden geçti. İp ile duvara tırmanan itfaiyeciler, zorlu parkuru başarı ile geçti.

İTFAİYE MÜDÜRÜNDEN PERSONELE YANGIN SÜRPRİZİ

Eğitimi başarı ile geçen personel, dinlenmeye hazırlanırken İtfaiye Müdürü Vehbi Yörük, eğitim için temin edilmiş hurda halindeki aracın yakılmasını istedi. Kısa sürede aracın tutuştuğunu gören itfaiyeciler, arozözlerle tutuşan araca müdahale etti. Köpüklü sularla yanan aracı kısa sürede söndüren itfaiye erleri, Müdür Yörük'ten tam not aldı.

İtfaiye Müdürü Vehbi Yörük, "İtfaiye olarak yeni bir eğitim alanı yaptık. Burada çok amaçlı yangın istasyonu, flashover istasyonu, arama-kurtarma istasyonları var. Her türlü senaryoyu gerçekleştirebileceğimiz yerler mevcut. Biz itfaiye olarak personelimizi yetiştiriyoruz. Büyükşehir yolunda ilerleyen Balıkesir'de ilçe itfaiye personellerinin de iştirakiyle yaklaşık 500 civarında personel sayımız olacak. Yeni katılan personellerimizle de eğitimlerimizi burada yapacağız" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Balıkesir Belediyesi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title