Haberler

    İtalyanlar Göbeklitepe'ye İnanamadı

    İTALYA'nın önde gelen 10 seyahat acentesinin temsilcileri, Şanlıurfa Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün daveti üzerine, THY sponsorluğunda dünyanın bilinen en eski tapınak merkezi olarak kabul edilen Göbeklitepe ören yerini gezdi.

    İTALYA'nın önde gelen 10 seyahat acentesinin temsilcileri, Şanlıurfa Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün daveti üzerine, THY sponsorluğunda dünyanın bilinen en eski tapınak merkezi olarak kabul edilen Göbeklitepe ören yerini gezdi. Konuk heyet, UNESCO "Dünya Miras Geçici Listesi"nde bulunan Göbeklitepe'deki arkeolojik bulguları gözlemleyerek merak ettikleri sorulara rehberler aracılığıyla yanıt aldı. Heyet sözcüsü Bruno Alegi, İtalya'da özellikle tarihi mekanlara özel ilgi duyan ciddi bir kitlenin bulunduğuna işaret ederek Türkiye'nin tarihi ve kültürel açıdan zengin bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.

    BU KADAR GÜZEL OLACAĞINI UMMUYORDUK

    Göbeklitepe'nin insanlığın en eski yerleşim yeri olarak korunmuş çok özel bir yer olduğunu vurgulayan Alegi, "İlk gördüğümde inanasım gelmedi, beklediğimden çok daha güzeldi. Göbeklitepe'nin UNESCO üyesi olması çok doğal ve mutlaka olmalı. Göbeklitepe'yi diğer adaylar ile karşılaştırmak zor olur. İtalya'da fazla sayıda UNESCO üyesi miras var. Kendi açımdan söylemek gerekirse bu kadar ummuyordum. Bu kadar güzel olacağını düşünmüyordum. Kendimi şu anda çok zenginleşmiş hissediyorum, çok etkilendim" dedi.

    BURAYI İTALYA'DA ANLATACAĞIZ

    Sadece arkeolojik alanlara özel turlar düzenleyen bir acentesi bulunan heyet üyelerinden Federica Paterno da "Göbeklitepe çok sıra dışı bir yer ve çok etkilendik, buranın böyle olduğunu mutlaka İtalyan turistlere aktaracağız. İtalya'da Bologna Üniversitesi ile bağlantıya geçip oradaki arkeoloji öğrencilerini buraya getireceğiz. Göbeklitepe ziyaretçiler açısından da kent merkezine 20 kilometrelik mesafede bulunmasıyla son derece ulaşılabilir bir konumda. Arkeoloji merakı olanlar gerçekten Göbeklitepe'den çok etkilenir" diye konuştu.

    YAKINDA İTALYANLARI GÖRECEĞİZ

    Şanlıurfa Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan ise heyeti kentte ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirterek " İtalya, Şanlıurfa için yeni bir pazar. İnşallah bunu değerlendirmek istiyoruz. Özellikle kuzey İtalya kesimi kültür ve arkeoloji turizmine büyük ilgi duyuyor. Biz de çok zengin olduğumuz bu alandaki potansiyelimizi kullanmak istiyoruz. Bu önemli bir başlangıç olacak biz bu acentelerin geri dönüşleriyle Şanlıurfa'da yakında İtalyanları görmeye başlayacağız" dedi.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Türk Hava Yolları Şanlıurfa Türkiye İtalya Politika Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    Hıdırellezde dilek dilemek günah mı? Hıdırellez kutlamak caiz mi, haram mı? Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title