Haberler

İsveç'ten Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bizzat iadesini istediği isim için kriz çıkartacak karar

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 9 Kasım'da İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ile düzenlediği ortak basın toplantısında "Bu teröristin Türkiye'ye deport edilmesi bizler için büyük önem arz ediyor" dediği Bülent Keneş için Türkiye'nin hoşuna gitmeyecek bir karar çıktı. İsveç hükümeti Keneş'in iadesini reddetti. İade talebinin karşılanması için şüphelinin 1 yıl ya da daha fazla hapis cezası alması gerektiği ve Keneş için bu şartın oluşmadığı belirtildi.

İsveç, Madrid'de Türkiye ile imzaladığı muhtıraya göre teröre verdiği desteği geri çekeceğine dair söz vermişti. Hatta geçtiğimiz günlerde PKK/KCK üyeliğinden kesinleşmiş hapis cezası bulunan Mahmut Tat, İsveç tarafından Türkiye'ye iade edilmişti. Bunun ardından İsveç'in diğer teröristleri de Türkiye'ye iade etmesi beklenirken, Fetullahçı Terör Örgütü soruşturmasının firari şüphelisi Bülent Keneş'in Türkiye'ye iadesi talebinin reddedildiği bildirildi.

"HUKUKİ ENGELLER VAR"

İsveç tarafından yapılan açıklamada iadenin önünde hukuki engeller olduğundan bahsedilirken, İsveç gazetesi Aftonbladet'te ise bir basın açıklaması yapıldığını ve buna göre Keneş'in Türkiye'de siyasi görüşünden dolayı zulüm görme riski olduğu ifade edildi.

İsveç'te yaşayan FETÖ firarisi Bülent Keneş'in Türkiye'ye iadesi reddedildiBülent Keneş

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BİZZAT İADESİNİ İSTEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9 Kasım'da İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "FETÖ'den İsveç'te olan Bülent Keneş'in, bu teröristin Türkiye'ye deport edilmesi bizler için büyük önem arz ediyor." ifadelerini kullanmıştı. Today's Zaman gazetesinin eski genel yayın yönetmeni Keneş, İsveç'te yaşıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Bülent Keneş İsveç Haberler

500

Yorumlar (10)

Ali Çelik:

Bunlar akıllarınca Türkiye Cumhuriyeti devleti hafife alıyor uyutuyor Recep Tayyip Erdoğan gereken cevabı verir NATO sizin gibi türk düşmanı na yasak Türkiye her zaman veto verilecektir

263
82
yanıtYanıtla
Hüseyin Kaan:

bende öyle düşünüyorum, altılı masa kazanırsa batının hiç bir isteğine hayır diyebilecek iradenin olmadığını... hatta rusyanın isteklerine de hayır diyebileck bir iradenin olacağına

149
86
yanıtYanıtla
Osman Yagci:

Biz isteyelim de onlar vermesi turşusunu kurup suyunu icsinler bur gün gelir biz de onlara gereken cevabi veririz

171
46
yanıtYanıtla
Ahmet Kaya:

Seçime kadar tek bir fetöcüyü bile iade etmezler.Seçim sonuçları istedikleri gibi sonuçlanırsa zaten iade etmelerine gerek kalmayacak çünkü gelen iktidar Nato üyeliklerini onaylayacak.

91
33
yanıtYanıtla
Ahmet Kaya:

Avrupa da hiçbir ülke tek bir fetöcüyü dahi iade etmez.Çünkü onlar için güvenilebilir ve hala kullanışlı bir örgüttür.

86
21
yanıtYanıtla
Mehmet Vatandaş:

niye? pazarlıklarda pkk lı teröristlerin iadesi konuşuldu fetöcüler konuşulmadı mı yoksa:))

46
35
yanıtYanıtla
Dr.Kimbel:

Konuşuldu protokola alındı isveç hükümeti tarafîndan imzalandı,isveç için kötü Natoya giremeyecek

yanıt26
yanıt7
mahalle sakini:

Kendileri bilir Putin'e müjdeli haberi verirler.

25
10
yanıtYanıtla
Doğuş:

Onlardaki adalet bizdeki kibi çalışıyor zannediyorsunuz

1
1
yanıtYanıtla
Qwe Qwe:

Haziran dan sonra İmamoğlu gelecek ona güveniyor İsveç. Anında NATO ya üye olacaklar diye düşünüyorlar.

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title