Haberler

İstiklal Marşı'nın Kabulüne Özel Şiirli Panel Düzenlendi

Beylikdüzü Belediyesi, İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 93. yıl dönümünü özel vefa paneliyle kutladı.

Beylikdüzü Belediyesi, İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 93. yıl dönümünü özel vefa paneliyle kutladı. Mehmet Akif Ersoy eserlerinin sergilendiği gecede Bedirhan Gökçe şiirleriyle Akif'i anlattı.

Beylikdüzü Belediyesi, İstiklal Marşı'nın 93. kabul yıl dönümü dolayısıyla 'İstiklalimizin ve İstikbalimizin Şairi' isimli vefa programı düzenledi. Beylikdüzü Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen vefa programına Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Beylikdüzü Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol, başkan yardımcıları, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program öncesi 'Yaşamının Tanıklarıyla Mehmet Akif Ersoy' başlıklı serginin açılışı gerçekleşti. Sergideki fotoğraflarda Mehmet Akif'in köstekli cep saati, el yazısıyla bazı şiirleri, zarfları, pul gibi bazı eşyalar ve Mehmet Akif'le ilgili yabancı dillerde yayımlanmış eserleri gösterildi.

İstiklal Marşı ile başlayan vefa panelinde açılış konuşmasını gerçekleştiren Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, "Söylenen şu sözler çok anlamlı 'Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı'nın yazmayı nasip etmesin.' Bir kere yazdık. Türkiye Cumhuriyeti devletimiz, milletimiz, ilelebet olsun. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşları, şehitlerimize, gazilerimize, devletimize emek veren herkese ve tabii ki de Merhum Mehmet Akif Ersoyu'u hizmetle anıyorum" dedi.

Semih Çelik'in yönettiği panelde Mehmet Akif Ersoy Fikir ve Sanat Vakfı Başkanı Mehmet Cemal Çiftçigüzeli, İESKADER Başkanı Mehmet Nuri Yardım, Araştırmacı-Yazar Tahsin Yıldırım, 22. Dönem AK Parti Adana Milletvekili Recep Garip, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'u anlattı. Panelde Akif'in Mısır yıllarındaki hayatı, gençlik yıllarında şiire olan tutkusu, meclisteki görevleri ele alındı.

Panel sonrası sahnede yerini alan Bedirhan Gökçe, Mehmet Akif Ersoy şiirlerinden oluşan şiirlerini söyledi. Coşkulu bir şekilde 'Mavi Boncuk Akışını Ölürüm Türkiyem, Bir Başkadır Benim Memleketim' gibi şiirleri söyleyen Gökçe, katılımcılardan büyük alkış aldı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Beylikdüzü Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Bedirhan Gökçe Yusuf Uzun Politika Güncel Haberler

title