Haberler

İstiklal Caddesi'nde sahte dolar dağıtanlar hakkında karar: 14 sanıktan sadece 1'i ceza aldı

Güncelleme:

İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi, İstiklal Caddesi'nde sahte dolar dağıtan 14 sanık hakkında kararını verdi. Azmettiren sanık 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı, diğer sanıklar ise beraat etti.

İstiklal Caddesi'nde sahte dolar dağıtıp "Taksim'de muhtaçlara dolar dağıtalım dersek" yazısıyla sosyal medya üzerinden paylaştıkları iddiasıyla "Halkın bir kesimini alenen aşağılama" suçundan 1'er yıla kadar hapis istemiyle yargılanan 14 sanık hakkında karar çıktı. Mahkeme, azmettiren sanık Serhat G.'yi 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırarak hakkındaki hükmün açıklanmasını geri bıraktı. Diğer sanıkların ise beraatine karar verildi.

İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki ikinci duruşmaya, tutuksuz sanıklardan katılan olmazken, sanık avukatları duruşmada hazır bulundu. Duruşma savcısı esas hakkındaki mütalaasında, sanıkların İstiklal Caddesi üzerinde bir dolarlık banknotları saçtıklarını, civarda dolaşan vatandaşlar tarafından paranın toplanma anının video ile kayda alındığını ve bu görüntülerin 'Fergio House' isimli Twitter hesabından paylaştıkları kaydedildi. Mütalaada, sanık Serhat G.'nin eylemi planladığı ve diğer sanıkları bir araya getirerek olay anına ilişkin videoyu söz konusu hesaptan kendisinin paylaştığına dair beyanları bulunduğundan azmettiren olduğu kaydedildi. Mütalaada, sanıkların para saçma eylemleri öncesi sanıkların hesaplarından ilk olarak "Onlyfans kazandıklarımızı muhtaçlara dağıtmaya gidiyoruz" paylaşımı yapıldığı belirtildi. Vatandaşlar tarafından para toplandığı ana ilişkin görüntüleri ise "Halkımızı dolara karşı ezdirmeyeceğiz" başlığıyla paylaştıkları, sanıkların eylemi planlı olarak gerçekleştirdikleri anlatıldı.

1 YILA KADAR HAPİS İSTENDİ

Mütalaada, ekonomik durumu iyi olmayan insanları aşağılama kastıyla hareket eden sanıklar Pedran V., Azranur V, Taha A., Zehra Ö. Kadir D., Musa A. ve Mehmet T.'nin "Halkın bir kesimini alenen aşağılama" suçundan 6 aydan 1 yıla kadar cezalandırılmalarını talep etti. Savcı, sanık Serhat G.'nin ise azmettirici olduğu gerekçesiyle aynı suçtan 6 aydan 1 yıla kadar cezalandırılmasını talep etti. Diğer sanıkların olay anında orada bulunmadıkları ve suçu işlediklerine dair delil bulunmadığından beraatları talep edildi. Sanık avukatları mütalaaya karşı savunmada bulunarak müvekkillerinin beraatlarını talep etti.

1 SANIĞA 7 AY 15 GÜN HAPİS CEZASI

Mahkeme, sanık Serhat G.?yi "Halkı aşağılama" suçunu işlediğinin sabit olduğu gerekçesiyle 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırarak hakkındaki hükmün açıklanmasını geri bıraktı. Mahkeme, diğer sanıkların üzerlerine atılı suçu işlemediği gerekçesiyle beraatlarına karar verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Asliye Ceza Mahkemesi İstiklal Caddesi İstanbul Suç Sosyal Medya Hukuk Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title