Haberler

İstiklal Caddesi'nde Polis Müdahalesi İstanbul Dha

Galatasaray Meydanı'nı tarafında toplanarak Taksim meydana ulaşmak isteyen ellerinde şişe ve taşlar bulunan gruplar İstiklal Caddesi'ne çöp konteynırları, süsleme ağaçlarıyla barikat kurdu.

Galatasaray Meydanı'nı tarafında toplanarak Taksim meydana ulaşmak isteyen ellerinde şişe ve taşlar bulunan gruplar İstiklal Caddesi'ne çöp konteynırları, süsleme ağaçlarıyla barikat kurdu. Bunun üzerine çevik kuvvet polisleri göstericilere biber gazı ile engellemeye çalıştı. Toplumsal Olaylara Müdahele Aracı (TOMA) ile de göstericilere tazyikli suyla müdahale edildi. Bazı göstericiler polis ekiplerinden korunmak için cadde üzerinde bulunan saksılardaki çam ağaçlarından oluşturdukları bariyerleri polis ekipleri kenara çekti. Bir grup göstrerici ise, oluşturdukları bariyeri ateşe verdi. TOMA aracının müdahalesiyle yangın büyümeden kısa sürede engellendi. Başka bir TOMA aracı ise oluşturulan bariyerin üzerinde geçtiği sırada sağ arka lastiği patladı. Göstericiler TOMA aracındaki arızayı fark edince yoğun taş atışı gerçekleştirdi. Çevik kuvvet polislerinin yardıma yetişmesiyle TOMA'nın arka tarafında kalan barikat parçaları polis ekipleri tarafından kaldırıldı. Olayları bir polis helikopterinin de havadan izlediği görüldü. Bir polis memuru ise kendilerine taş ve şişe dışında kesici aletler atıldığını kameralara gösterdi.

YERDEN SİLAH BULUP HAVAYA ATEŞ AÇTILAR

Olaylar devam ederken Tarlabaşı Bulvarı Mis Sokak girişinde silah sesi geldi. Bunun üzerine eylemciler o yöne doğru hareketlendi. Yerde bir silah olduğu görüldü. CHP eski milletvekili Çetin Soysal yerde bulunan silahı aldı. Bu sırada eylemciler de olayı görüntülemek isteyen gazetecileri tartakladı.Konuyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Soysal "Bir silah alındı. Orada bir provakotör. Kuru sıkı bir silahtı. Provakatörler var tabii. Silah alındı. Daha sonra silah ortadan kayboldu ama bu tür insanların orada olduğunu biliyoruz. Kuru sıkı silahlarla dolaşanlar vardı. Orada başka çalışmalarda oldu. Bütün bunlara rağmen siyasi jargonu olmayan tek eylemdi. Müthiş bir kent dayanışmasıydı" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Galatasaray Meydanı İstiklal Caddesi İstanbul Taksim Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title