Haberler

İstifa eden İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı kimdir?

Güncelleme:

Hayri Baraçlı, İBB Genel Sekreteri görevinden istifa ettiğini açıkladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Baraçlı ve yardımcıları, ortak bir açıklama yaparak istifa kararı verdiklerini söylediler. Peki Hayri Baraçlı kimdir?

İstanbul Büyüşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreteri Hayri Baraçlı ve yardımcıları olan 7 kişi ile birlikte istifa ettiklerini açıkladılar. Ortak bir açıklama ile yaptıkları istifa kararı sonrasında Hayri Baraçlı ismi araştırılmaya başlandı. Peki Hayri Baraçlı kimdir?

HAYRİ BARAÇLI KİMDİR?

Hayri Baraçlı, 1966 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamlayan Baraçlı, 1989 yılında Yıldız Teknik Üniversitesinden endüstri mühendisi olarak mezun oldu. Yüksek lisans ve doktora öğrenimini Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde tamamladı.

Dr. Hayri Baraçlı, Kalite Yönetimi, Finansman, Yatırım Planlaması ve Mühendislik Ekonomisi derslerini Yıldız Teknik Üniversitesi ve Hava Harp Okulunda veren Baraçlı, 1999 yılından bu yana aynı üniversitenin Endüstri Mühendisliği Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.

Baraçlı, ayrıca Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ Yönetim Kurulu Üyeliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Proje Koordinatörlüğü, Milli Prodüktivite Merkezi Yönetim Danışmanlığı ve Türkiye Güreş Federasyonu Denetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.

Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında üyelikleri bulunan Dr. Baraçlı'nın kamu ve özel sektörde Stratejik Yönetim ve Planlama, İşletme Yönetimi, Yeniden Yapılandırma, Reorganizasyon ve İnsan Kaynakları Yönetimi, Yatırımların Fizibilitesi ve Etütleri, Verimlilik Yönetimi gibi konularda çalışmaları bulunmaktadır.

Ayrıca; Yıldız Teknik Üniversitesi Rektör Danışmanı, Halkla İlişkiler Koordinatörü ve İnsan Kaynaklarını Geliştirme Merkezi Başkanlığı görevlerinde bulundu. Temmuz 2009`da İETT İşletmeleri Genel Müdürü oldu.

20 Mayıs 2014 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreteri görevine atanan Baraçlı, evli ve üç çocuk babası olup İngilizce bilmektedir.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title