Haberler

İstedi, Yardım Yağdı

Bayramda Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'ne Yardım Yapılmasını İsteyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Çağrısı Büyük Destek Buldu.

Bayramda Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri’ne yardım yapılmasını isteyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün çağrısı büyük destek buldu. Başta Kızılay, diğer yardım kuruluşlarının da desteğiyle bölgede on binlerce aileye et, diğer gıda, giyecek ve maddi yardım dağıtıldı.

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül’ün, Kurban Bayramı’nda Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yardım yapılması yönündeki çağrısı üzerine insani yardım kuruluşları bölge halkına el uzattı. Cumhurbaşkanı Gül’ün 13 Aralık’ta yaptığı çağrı üzerine Kızılay, Deniz Feneri, Kimse Yok mu, İHH ve IBS gibi insani yardım amaçlı kuruluşlar, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki ihtiyaç sahibi vatandaşlara arife gününden itibaren gıda, giysi ve kurban eti yardımında bulundu. Türkiye’nin en köklü insani yardım kuruluşu olan Kızılay, Ağrı, Bingöl ve Van’daki Et ve Balık Kurumu kombinalarında yaklaşık 30 bin kişiden aldığı vekaletle, 4 bin büyükbaş hayvan kesti. Kızılay, bölge hayvancılığına destek amacıyla, kurbanlıkları da bu bölgelerdeki besicilerden satın aldı.

200 BİN AİLE Kimse Yok mu Derneği de Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da 16 bin 478 kurban kestirdi, etlerini Siirt, Van, Diyarbakır, Batman, Şanlıurfa, Mardin, Kars, Şırnak ve Hakkári’de yaklaşık 100 bin aileye dağıttı. Deniz Feneri Derneği yetkilileri Van, Diyarbakır ve Erzincan başta, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde 50 bin aileye kurban eti dağıttıklarını, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına 50’şer YTL bayram harçlığı ve çeşitli gıda malzemeleri verdiklerini bildirdi. Uluslararası İnsani Yardım Vakfı’nın (İHH) başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu olmak üzere Türkiye genelinde 57 ilde ve 111 ülkede, 50 bin kurban hissesini yoksul insanlara dağıttığı, ayrıca binlerce yetim çocuğa bayramlık giysi, onbinlerce aileye de nakdi bağış yaptığı bildirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title