Haberler

İşte Meral Okay'ın Vasiyeti

Güncelleme:

Hayatını kaybeden Meral Okay, Göksu Göksel'e verdiği bir röportajda vasiyetini açıklamıştı.

Bir süredir kanser tedavisi devam eden ünlü senarist ve oyuncu Meral Okay, bu sabah hayatını kaybetti.'Asmalı Konak', 'İkinci Bahar', 'Muhteşem Yüzyıl' gibi çok izlenen dizilerin senaristi olan Okay'ın eşi ünlü oyuncu Yaman Okay da kaderin bir cilvesi gibi yıllar önce kanserden yaşamını yitirmişti.

Meral Okay'ın vefat etmesinin ardından ünlü senarist hakkında bazı videolar ortaya çıkmaya başladı. Bu açıklamalardan biri de ünlü sanatçının vasiyetini içeriyordu. Okay, Göksu Göksel'e verdiği bir röportajda vasiyetini açıklamıştı. İşte röportajdaki o bölüm:

VASİYETİ: YAKILMAK İSTİYORUM

Şöyle çıkıp sokaklarda hiçbir amaç olmadan dolaştığınız oluyor mu? Öylesine?

Onu sokakta yapmam da ben denizde yaparım. Suda olmak beni çok mutlu eder. Bir teknenin kıçında uyuyup uyanmak, kulağımda sevdiğim müziği dinleyerek gökyüzüne bakarak, yıldızların kayışını takip ederek uykuya dalmak, gözünü yarı açarak kendini suya atmak.

Aykırı yanlarınız var, öldüğünüzde yakılmak istemeniz gibi mesela…

E çünkü suya karışmak istiyorum da ondan.

Suyu o kadar çok seviyorsunuz?

Çok. Yani küllerimi üç parti halinde nereye savuracaklarını da yakınlarımdan bir iki kişi biliyor. Bir kısmı şu koya, bir kısmı da şuraya gibi…

ANKARA'DA FIRINI BİLE VAR

Vasiyet gibi bir şey mi?

Evet.. Üstelik yasal olarak hakkınız da var Türkiye'de fakat o yasa kullandırılmıyor. 1946'da çıkmış bu yasa. İstediğinde yakılma hakkın var. Ankara'da fırını bile var.

CENAZESİ GASİLHANEYE GÖTÜRÜLDÜ

Hayatını kaybeden ünlü senarist ve oyuncu Meral Okay'ın cenazesi, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda bulunan gasilhaneye götürüldü. Sanatçının akrabaları, Okay'ın ayakkabılarını adet olduğu üzere evin kapısına koydu.

Kanser tedavisi gören ünlü senarist ve oyuncu Meral Okay, bu sabah saatlerinde Baltalimanı İhsanpaşa Yalısı'nda hayatını kaybetti. Okay'ın ölüm haberini alan sanatçı dostları ve aile yakınları, İhsanpaşa Yalısı'na akın etti. Oktay Kaynarca ve Halit Ergenç'in ardından gazeteci Reha Muhtar ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de sanatçının evine gelerek taziyede bulundu.

Sanatçının akrabaları, adet olduğu üzere Okay'ın ayakkabılarını evin kapısının önüne koydu. Okay'ın cenazesi Şişli Belediyesi'ne ait bir cenaze aracıyla Zincirlikuyu Mezarlığı'nda bulunan gasilhaneye götürüldü. Cenazenin evden çıkışı sırasında sanatçının yakınları ve sevenleri gözyaşlarına boğuldu.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Okay'ın ölümünden dolayı büyük üzüntü duyduğunu belirterek, "Çok değerli bir sanatçıydı. Bizim tarihimiz konusunda önemli projelere imza attı. Başımız sağolsun" dedi.

Meral Okay, yarın öğle namazı sonrası Bebek Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedilecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Zincirlikuyu Meral Okay Şişli Göksu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title