Haberler

İstanbul'un Surları Güvenli Hale Geliyor

İstanbul'da Amerikalı Sarai Sierra'nın öldürülmesiyle gündeme gelen surlar, artık daha güvenli hale gelecek.

İstanbul'da Amerikalı Sarai Sierra'nın öldürülmesiyle gündeme gelen surlar, artık daha güvenli hale gelecek. Fatih Belediyesi, 30 bin metrekarelik rekreasyon ve yürüyüş alanı projesinin ilk adımını attı.

Fatih ilçesinin park ve yeşil alan miktarını dokuz yılda yüzde 404 arttıran, Fındıkzade ve Çarşamba Çukurbostan gibi vizyon parkları ilçeye kazandıran Fatih Belediyesi, 30 bin metrekarelik rekreasyon ve yürüyüş alanı projesinin ilk adımını attı. Mevlanakapı ile Topkapı surları arasındaki alanda yapılacak proje bugün Mevlanakapı Mahallesi'nde bir fabrika yıkımıyla başladı.1963 yılından beri köpük ve strafor imalatı yapan 3 bin 600 metrekare alan üzerine kurulu fabrika Fatih Belediyesi tarafından kamulaştırılarak bugün yıkıldı. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, yıkım sırasında bölgeye gelerek çalışmaları takip etti.

30 BİN METREKARE'YE YEŞİL ALAN

Projenin yalnız yıkımı yapılan fabrika alanıyla sınırlı olmadığını belirten Demir, "Fatih'teki mevcut park ve yeşil alan miktarı 2004 yılında 103 bin metrekare iken, Fatih Belediyesi projeleriyle bu rakamı 2013 yılında 415 bin metrekareye çıkardık. Bu şu demektir; Fatih'te park ve yeşil alan miktarını dokuz yılda yüzde 404 arttı. Şu an bulunduğumuz alan Mevlanakapı ile Topkapı arasında bir yer. Şu anda çalışmasını başlattığımız yer, yaklaşık 3 bin 600 metrekarelik bir alan. Ancak, bu proje Topkapı'ya kadar toplam 30 bin metrekarelik bir alana yayılacak. Surların iç kısmında kalan ve atıl olan bu bölgeleri gerek kamulaştırarak gerek karşılıklı uzlaşarak şehrin ihtiyacı olan yeşil alanlara dönüştürüyoruz. Böylece, Yedikule'den Ayvansaray'a kadar olan kara surlarımızın iç tarafını kamulaştırmak suretiyle yeşil alana, rekreasyon alanlarına dönüştürmeyi düşünüyoruz" dedi.

"SURLAR GÜVENLİ ALANLAR OLACAK"

Yedikule kapısıyla Silivrikapı arasında 85 bin metrekarelik bir alanın çalışmasını daha önce başlattıklarını kaydeden Demir, Edirnekapı ile Ayvansaray arasında kamulaştırma çalışmalarının olduğu bilgisini verdi. Hedeflerinin kara surlarının iç tarafını insanların yürüyebilecekleri, dinlenebilecekleri alanlara dönüştürmek olduğunu ifade eden Demir şöyle konuştu; "Yedikule'den Sarayburnu'na uzanan rekreasyon ve yürüyüş alanı yapacağız. İnsanlar bu alanları kullanarak Yedikule'den Sarayburnu'na ister yürüyerek, ister bisiklet kullanarak ulaşabilecekler. Ayrıca, bu surların güvenliği kamuoyunun gündemindeydi. Hatırlayın, Amerikalı Sarai Sierra surların iç tarafında öldürülmüştü. Bu çalışmalarla surlar güvenlikli alanlar haline dönüştürülecek. Fatih Belediyesi olarak İstanbul ve Tarihi Yarımada için yüzyıllardır beklenen çalışmaları yapıyoruz." - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Demir Sarai Sierra İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title