Haberler

Boğaziçi eylemlerinde gözaltına alınanlar adliyeye sevk edildi; Kartal'da gösteri ve yürüyüşler yasaklandı

Güncelleme:

Kartal Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamaya göre 8 Şubat Pazartesi gününden itibaren ilçe genelinde tüm gösteri ve yürüyüşlerin yasaklandığı bildirildi. Kaymakamlık yasağa gerekçe olarak, Boğaziçi olaylarında gözaltına alınanların sevk edildiği Anadolu Adalet Sarayı önünde toplanmak için yapılan çağrıları gösterdi.

Boğaziçi Üniversitesi'nde yaşanan olayların ardından gözaltına alınan şüphelilerin Kartal'da bulunan Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edilecek olması üzerine ilçede gösteri ve yürüyüş yasağı kararı alındı.

Kartal Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamanın tam metni ise şu şekilde:

"Bazı sivil toplum kuruluşları ve toplulukların sosyal medya hesapları üzerinden; 08.02.2021 Pazartesi günü ilçemizde bulunan İstanbul Anadolu Adalet Sarayı önünde toplanma çağrıları yaptıkları anlaşılmıştır.

"7 GÜN SÜREYLE YASAKLANDI"

İlçemizde yapılmak istenilen toplanmaların; huzur ve güvenliğin, kamu düzeninin, başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması, suç işlenmesinin, müessif ve provokatif olayların önlenmesi, toplumun salgından korunması ve salgının yayılımının engellenmesi çalışmalarına olumsuz tesir edebileceği değerlendirilerek 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 17. Maddesi ve 5442 sayılı il İdaresi Kanunu'nun 32/Ç Maddesine istinaden; Kaymakamlığımızca açık ve kapalı tüm alanlarda 08.02.2021 gününden itibaren yedi (7) gün süreyle her türlü toplantı, gösteri ve yürüyüş YASAKLANMIŞTIR."

KARTAL'DA İKİ TOPLANMA ALANI BULUNUYOR

İstanbul Valiliği 2 Şubat tarihinde yaptığı "2021 Yılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüş Alanları Basın Açıklaması" başlıklı duyurusunda kent genelinde gösterilerin düzenlenebileceği alanları işaret etmişti.

İstanbul'un Kartal ilçesinde gösteri ve yürüyüş yasağı getirildi

61 ŞÜPHELİ SEVK EDİLDİ

Kadıköy'de Boğaziçi Üniversitesi eylemlerinde gözaltına alınan 61 kişi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından otobüslerle getirildikleri Bayrampaşa Devlet Hastanesi ve Eyüpsultan Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Sağlık kontrolleri tamamlanan 61 şüpheli Kartal'da bulunan Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edildi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Anadolu Adalet Sarayı İstanbul Haberler

500

Yorumlar (15)

gerçekçi:

korkunun ecele faydası yok baskılar isyan getirir önüne geçemezsiniz

18
21
yanıtYanıtla
Tarih:

Tarihte isyan eden ve galeyana gelen isyancıların da bir akıbeti var dayı önüne geçemezsiniz

yanıt3
yanıt2
yuh:

okulları online yapın kapatın böyle yerleri ülke gündemini boş işlerlerle meşgul etmeyin bile bile yapıyosunuz pandemi varken okul açmak ne demek ayrıca rektörden bizene istenmiyeni atıyorlar ki yalandan yere ekonomi konuşulmasın boş işler konuşulsun demek

10
6
yanıtYanıtla
hasan:

yasaklar ülkesine döndük o yasak bu yasak

5
7
yanıtYanıtla
Türk milleti zekidir:

Yürüyen 10 kişi görse burası muz cumhuriyeti değil diyip öldüren ABD, liselilere çuval geçiren Fransa, gösteri yapıyor diye hamile kadını bile döven Almanya şimdi birbirlerine vermedikleri demokrasi dersini bize vermek için kuyruğa girdi. Her kafası çalışan insanın da farkettiği gibi bizi her alanda karıştırmak için dışardan düğmeye basıldı.

7
3
yanıtYanıtla
aynen:

Ağzına sağlık

yanıt0
yanıt0
VİCDAN:

Protesto etme gösteri yapma hakkına yasak getirmek hem bireysel özgürlük hakkı gaspı hemde bizim gibi büyük bir devlet için korkaklık anlamı taşır bence. Bir alan belirleseydiniz herkes orda ne yapmak istiyorsa yapsaydı yani her geçen gün geriye gidiyor ülke .

3
5
yanıtYanıtla
LOW IQ:

Senini gibi düşüncesi olan low iq ları bir alana toplarsan toplu virüsün yayılması daha kolay olucak ama bunu anlayamıycak kadar kin ve nefret dolusunuz.

yanıt2
yanıt1
VİCDAN:

LOW IQ. Bu millletvekilleri düğünleri , cemaat cenazeleri , camii açılışları, siyasi propangandalar da bulaşmayan virüs şimdi mi akılınıza gelmiş . Gerçekten low iq nüze hayran kaldım. Mesafe kurallarına uyularak alan ölçüsüne uygun belli sayıda kişi yasal hakkını kullansınlar. Çözüm istenirse bulunur kaostan iyidir. kin nefretle alakası yok iade ediyorum size low iq.

yanıt0
yanıt0
Dedi:

Gezideki yamyamlar düştüler ortalara

5
3
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title