Haberler

Ümraniye'de metro çalışmasının yapıldığı alanda 2 bina çöktü! O anlar saniye saniye kamerada

Güncelleme:

İstanbul Ümraniye'de, Göztepe-Ümraniye Metro hattının inşaat çalışmaları sırasında yolda meydana gelen çökme nedeniyle daha önce tahliye edilen bitişik haldeki 2 bina çöktü. Olayda can kaybı ya da yaralı yok.

Ümraniye Elmalıkent Seyrantepe Caddesi'nde metro çalışması sırasında caddede göçük meydana geldi. Göçüğün meydana geldiği alanda ağır hasar alarak tahliye edilen 2 bina, çöktü. O anlar saniye saniye kameralara yansıdı.

YOLDA GÖÇÜK MEYDANA GELDİ

Elmalıkent Mahallesi Seyrantepe Caddesi'nde biri 4, diğeri ise 3 katlı ve daha önce boşaltıldığı öğrenilen bitişik haldeki iki binanın önündeki yolda, metro inşaatı çalışması nedeniyle göçük meydana geldi. Bunun üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler, çevrede güvenlik şeridi çekerek önlem aldı.

İstanbul Ümraniye'de metro çalışmasının yapıldığı alanda 2 bina çöktü! O anlar saniye saniye kamerada

BOŞALTILAN 2 BİNA YIKILDI

Yoldaki göçük yüzünden hasar gören iki bina bir süre sonra yıkıldı. Olay nedeniyle bölgeye AFAD, arama ve kurtarma ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Ümraniye Belediyesi'nden ekipler sevk edildi.

Ümraniye'de metro çalışmasının yapıldığı alanda 2 bina çöktü! O anlar saniye saniye kamerada

TEDBİR AMAÇLI 5 BİNA DAHA BOŞALTILDI

Binaların yıkılmasının ardından cadde araç trafiğine kapatıldı. Çökmenin yaşandığı caddedeki 5 bina daha güvenlik amacıyla boşaltıldı. Boşaltılan binalarda ikamet edenlerin sokakta bekledikleri gözlendi.

Ümraniye'de metro çalışmasının yapıldığı alanda 2 bina çöktü! O anlar saniye saniye kamerada

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliğinden konuya ilişkin yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Göztepe-Ümraniye Metro hattında meydana gelen kısmi göçük nedeniyle Ümraniye Elmalıkent Mahallesi Seyrantepe Caddesi üzerinde bulunan ve kullanılmayan biri 4, diğeri ise 3 katlı iki binada çökme meydana gelmiştir. Binaların boş olması nedeniyle olayda herhangi bir ölü ya da yaralı bulunmamaktadır. Binalar çevresinde gerekli güvenlik tedbirleri alınmıştır."

Ümraniye'de metro çalışmasının yapıldığı alanda 2 bina çöktü! O anlar saniye saniye kamerada

İBB: BİNA 3 AY ÖNCE BOŞALTILDI

İBB'den yapılan açıklamada, Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı Kazım Karabekir istasyonunda, kuyruk tüneli ile peron bağlantısının birleşmesine 5 metre mesafe kala dökülmelerin yaşandığı, çalışmaların durdurulduğu, hem kazı çalışmasında hem de yer üstünde önlemler alındığı kaydedildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Kazı çalışmaları öncesinde, güvenlik amacıyla 3 ay önce boşaltılan 6 daireli bina ile birlikte etrafta etkilenme ihtimali bulunan 2 bina daha tahliye edildi. İlgili altyapı kurumlarına bilgi verildi. Tüm çevre önlemleri alınarak 3 ay önce güvenlik amacıyla boşaltılan bina, bu sabah saatlerinde çöktü. Alınan tedbirler sayesinde olaydan etkilenen olmadı. Oluşan yıkımla ilgili tespit ve önlem çalışmaları sürdürülüyor."

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Güncel

İstanbul Ümraniye Güncel Haberler

500

Yorumlar (41)

Ali :

Hah tamam işte ya! İmamoğlu'nu suçlayacak ak trolleri görelim şimdi.. :))

478
316
yanıtYanıtla
mahalle sakini:

Savunacak dalınız kalmadıkça kuduruyorsunuz gerçekler size trol gibi batıyor dimi ?

yanıt149
yanıt172
Rasim ihsan AYDİLEK:

YAZIKLAR OLSUN İBB YE İMAMOĞLU İSTİFA MURAT KURUM GÖREVE .

253
445
yanıtYanıtla
Ali :

Hoş geldin trol. :)

yanıt117
yanıt61
Fatih Tori:

Tamda beklediğim yorum.birisi buna imam oğlu 5 yıldır görevde olduğunu ve Murat kurumun deprem zamanında çevre ve şehircilik bakanı olduğunu söylesin.

yanıt230
yanıt82
mahmut:

Cradle Stone sen boykot et. Murat Kurum da bu ülkenin bir vatandaşı ve aday olabiliyor. O kimdir? Bu cahil muhabbetiyle memleket yönetmek isteyenlere prim vermeyiz.

yanıt18
yanıt33
Hasan Engin Kalaycı:

Peh

yanıt1
yanıt12
Rasim ihsan AYDİLEK:

İMAMOĞLU İSTİFA MURAT KURUM GÖREVE

157
315
yanıtYanıtla
Metin Yalcin:

İstanbul'un depreme ihtiyacı yok üflesen göçmeye hazır binalar deposu, paragözlerin binasını kentsel dönüşüme almayın kendi sonlarını hazırlasınlar ..

221
14
yanıtYanıtla
HALİS ER:

Araba pert

85
10
yanıtYanıtla
Tüm 41 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title