Haberler

İstanbul Ticaret Üniversitesi İş Dünyasını Öğrencileriyle Buluşturacak

İstanbul Ticaret Üniversitesi, yeni akademik yılı açılışını 1 Ekim'de Sütlüce kampüsünde yapacak.

İstanbul Ticaret Üniversitesi, yeni akademik yılı açılışını 1 Ekim'de Sütlüce kampüsünde yapacak.

İstanbul Ticaret Üniversitesi, yeni döneme; yeni fakülte, yeni bölümler, yeni lisansüstü programlar, yeni dersler ve güçlenen akademik kadrosu ve yenilenen Mütevelli Heyeti ile giriyor. 2013-2014 akademik yılının hazırlıklarını sürdüren Üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren, 'Derslerimiz akademik ve uygulama ağırlıklı olacak' mesajını veriyor. 12 yılını geride bırakan İstanbul Ticaret Üniversitesi, yeni akademik yılı açılışını 1 Ekim Salı günü Sütlüce kampüsünde Mütevelli Heyeti Başkanı İbrahim Çağlar'ın akademisyen, öğrenci ve velilere yapacağı konuşma ile yapacak. Eylül ayında yapılan kayıtlarla doluluk oranı yüzde 80 seviyesinde olan İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren, girişimci üniversite konseptinin bu yıl daha etkin bir şekilde uygulanacağını dile getirdi.

Bir önceki akademik dönemde, İTO ile imzalanan protokole işlerlik kazandıracak girişimlerde bulunduklarını kaydeden Ekren, "İstanbul Ticaret Odası'ndaki meslek komitelerinin tamamını öğretim üyeleri ile eşleştiriliyor. Meslek Komitesi üyeleri de bilgi birikimi ve tecrübelerini son sınıf öğrencilerine mesleki seminer derslerinde aktaracaklar. Böylece öğrencilerimiz çalışma hayatının tam merkezinde mekanizmaların nasıl işlediğini hem akademik hem de pratik bir şekilde almış olacak' dedi. Geçen dönem kurulan Uygulamalı Bilimler Fakültesinin ilk öğrencilerinin matbaacılık, havacılık, lojistik gibi alanlarda eğitime başladığını söyleyen Ekren, ayrıca Dış Ticaret Enstitüsü'nün bu yıl öğretime başladığını, bünyesinde bu yıl ticari diplomasi, uluslararası finans ve uluslararası ticaret programlarının açıldığını kaydetti.

4 FAKÜLTE SÜTLÜCE'DE

Sütlüce kampüsünü geçen yıl eğitim-öğretime açan üniversitenin fiziki kapasitesi önemli ölçüde arttı. Böylece öğrenciler, öğretim üyeleri ve idari personel daha uygun ve rahat bir çalışma ortamına kavuşmuş oldu. Kampüslerdeki değişim ve yerleşim sürecini değerlendiren Ekren; 'Hukuk Fakültesi, Ticari Bilimler Fakültesi ve İletişim Fakültesi ile hizmete giren kampüsümüze bu yıl Üsküdar kampüsünden Fen Edebiyat Fakültesi'ni de taşıdık. 4 fakültemiz bu kampüste toplandığında, sosyal bilimler kampüsü oluşmuş oldu. Küçükyalı Kampüsü ise Meslek Yüksekokulu, Mühendislik ve Tasarım Fakültesi ve Uygulamalı Bilimler Fakültesi merkezli olmak üzere, bir mühendislik kampüsü haline dönüşüyor. Eminönü Kampüsünde de Rektörlük Ofisleri, enstitülerin yanı sıra İngilizce Hazırlık Sınıfları, Uygulama ve Araştırma Merkezlerimiz bulunuyor" bilgisini verdi. 'Üniversitemizin gelecek döneme ilişkin stratejik tercih ve önceliklerini belirlemiş, kuruluş amacı doğrultusundaki çalışmalarımız devam ediyor" mesajını veren Ekren, "Üniversitemiz, küresel içerikli eğitim-öğretime, akademik ve uygulama ağırlıklı bilgi ve becerilerin geliştirilmesine, sosyal ve kültürel sermayenin güçlendirilmesine odaklanacak. Bu çerçevede ulusal ve küresel üniversitelerle, kamu, özel kurum ve kuruluşlarla protokoller yapılmıştır" dedi.

LİSANSÜSTÜ EĞİTİME DE ODAKLANILACAK

Her sene bin civarında öğrenci alan üniversitenin ön lisans, yüksek lisans, doktora dahil yaklaşık 6.500 bin öğrencisi bulunuyor. Ekren, önümüzdeki yıllarda gençlerimizin lisans eğitimi almalarının kolaylaşacağına dikkat çekerek süreci, "gençlerimizin yüksek lisans ve doktora ihtiyaçları söz konusu olacak. Üniversite olarak buna uygun bir yapılanmayı da planlıyoruz. 44 olan lisansüstü program sayısını ihtiyaçlara paralel olarak interdisipliner çerçevede artırıyoruz. Lisansüstü programları, akademik ve uygulama ihtiyaçlarını ve beklentileri dikkate alarak açıyoruz" sözleriyle değerlendiriyor. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Çağlar Nazım Ekren Eylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title