Haberler

İstanbul'da toplu taşımaya yapılan zam taksicileri memnun etmedi: Kararı uygulamıyoruz

Güncelleme:

İstanbul'da toplu taşıma ücretlerine yüzde 51,52 oranında zam yapıldı. Kararla birlikte taksilerde açılış ücreti 19,17 liraya, mesafe ücreti kilometre başına 13,75 liraya çıkarken, indi-bindi ücreti ise yüzde 75 zamla 70 TL'ye çıktı. Ancak karar taksicileri memnun etmedi. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, "Kesinlikle bu oranları uygulamıyoruz. Ayara gitmeyeceğiz, kabul etmiyoruz. Esnafımız, kontak kapatmak zorunda kalacak." dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısı Zeytinburnu'ndaki 1453 Çırpıcı Sosyal Tesisleri'nde yapıldı. Toplantıda toplu taşımaya yüzde 51,52 oranında zam kararı alındı. Taksilere yapılan zam oranını beğenmeyen İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu salonu terk ederek, kararı uygulamayacaklarını söyledi.

"BU İŞ SÜRDÜRÜLEBİLİRLİKTEN ÇIKTI"

Daha önce yüzde 100 oranında zam beklediklerini açıklayan Aksu, "Büyükşehir belediyesinin bugün burada esnafı hiçe sayarak verdiği zam oranını kesinlikle kabul etmiyoruz. Esnafımız zor durumda, bu iş sürdürülebilirlikten çıktı. Gerçekten, yakıt fiyatından bir oran bile teklif edilmedi, esnafla dalga geçiliyor. Burada bütün kurumlar anlaşmış. Öyle anlaşarak gelmişler, esnaf hiçe sayılmış." ifadelerini kullandı.

"AYARA GİTMEYECEĞİZ"

Aksu sözlerine şöyle devam etti: "Kesinlikle bu tarifeyi uygulamayacağız, kabul etmiyoruz. Vatandaşımız 'çok ucuz tarifeyle çalışıyorsunuz.' diyerek bize zam yapılmasını ısrarla söylediği halde maalesef bu UKOME kurumu bizimle dalga geçiyor. Kesinlikle bu oranları uygulamıyoruz. Ayara gitmeyeceğiz, kabul etmiyoruz. Esnafımız, kontak kapatmak zorunda kalacak. Bilginize sunuyoruz. Servis, dolmuş, taksi dolmuş, taksici esnafı olarak bu tarifeleri kesinlikle kabul etmiyoruz. Bütün esnaf grubu kontak kapatmak zorunda kalacak"

TAKSİ ÜCRETLERİ NE KADAR OLDU?

Zamla birlikte taksimetre açılış ücreti 12,65 liradan 19,17 liraya, sarı taksi mesafe ücreti kilometre başına 8,51 liradan 13,75 liraya, sarı taksi zaman tarifesi ücreti saatlik 100,80 liradan 152,73 liraya çıktı. Sarı taksi indi-bindi ücreti ise yüzde 75 zamla 40 liradan 70 liraya yükseldi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Eyüp Zam Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (60)

ekaf paseh:

zaten vatandaşa hizmet etmiyosunuz açılış ücreti mantık dışı bir uygulama...

186
8
yanıtYanıtla
Ersin Temel:

Yüreğiniz varsa adamsaniz kapatın hadi hodri meydan km başına 1.5 tl yakıp 15 katını musteriden aliyorsunuz hayırdır neyi beğenmediniz.doguşun dediği gibi babadan oğula nesil bunlar.Istanbul aşıkları nerede neden taksi sayısının yükselmesine engel oluyor aşıklar yoksa bu aşıkların yüzlerce taksi plakasimi var:)

179
4
yanıtYanıtla
serdar Yılmaz :

Bir olayı çözemeyen İBB Başkanı Beceriksizliğinin bedelini İstanbul halkı çekti.. İstanbulun heryerine aynı tarife uygulanmalı..Daha fazla Belediyeye ait Taksiler de sahaya sürülmeli..İstanbul halkı bunları unutmaz sana seçimde gerekeni yapar...

36
144
yanıtYanıtla
levent tugcu:

ne diyosun dayı sen ne içiyosun . maklubeyi fazla kaçırma

yanıt4
yanıt4
Sedat A.:

ZARARSA YAPMA KARDEŞİM YAPANA ENGEL OLMA.. UBER YARI FİYATA TAŞIR.. plaka ücreti 10 milyon- yeni plakaya blok- UBER e blok- tek taşıyıcısın - müşteri alma- kazıkla ve de araçlar pis

170
1
yanıtYanıtla
hasan demir:

Hizmet sıfır. Paraya gelince devlete kafa kaldır. İlk önce hizmet ver. Devletimize dürüst vergini öde Über gelsin

166
3
yanıtYanıtla
Fatih :

10 km mesafeyi 200 TL ye gideceksin ve bunu beğenmeyeceksin. pardon da senin yakıt giderin 20 TL yaa neyi beğenmiyorsun anlamadım?? yaa günde 10 yolcu alsan 2000 yapar. bırakalım işlerimizi taksicilik yapalım valla :D

161
4
yanıtYanıtla
muhsin çellik:

1hafta önce İstanbul'da idim. Annem babam yaşli dedim. aziz mahmud hüdai ye gidecez dedim. Kısa mesafe yürüyerek gidin dedi bana. Anne babam yürüyemez yokuştur dedim parası neyse vereyim dedim götürmediler.. Böyle yapanlar kazancından bereket görmesinler.

160
2
yanıtYanıtla
ÖzGÜR Kadıoglu:

Çözüm net ; Devlet bu taksi plakalarını kamulaştırsın parasını da vadeli bir şekilde belediyelerden alsın o zaman bu Yeniçeri isyanları tamamen ortadan kalkar

155
7
yanıtYanıtla
Dentgeatio :

Sağanak yağışlı günlerde almayıp sırılsıklam ettiniz. Aile olarak el edip durun dedik 100m. ileride afrikalı müşteriye durdunuz. Defalarca... Beter olun. Bu kadar netim

142
2
yanıtYanıtla
Tüm 60 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title