Haberler

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Osmaniye'de Tanıtıldı

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi, Osmaniye’de lise öğrencilerine tanıtıldı.

Meslek seçiminden doğru tercih listesi oluşturmaya kadar üniversite yolunda adaylara rehberlik yapan İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi, meslek tanıtım seminerlerine Osmaniye’de devam etti. Türkiye’nin kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına kadar pek çok il ve ilçeyi gezen İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi’nin konusunda uzman hocaları, liselerde meslekleri tanıtıyor, doğru meslek ve üniversite seçiminin önemini anlatıyor. İKBU akademisyenleri, Osmaniye’de de Ahmet Cevdet Paşa Anadolu Lisesi, Dervişpaşa Anadolu Lisesi, Şehit Binbaşı Adil Karagöz Anadolu Lisesi ve 24 Kasım Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti. İKBU akademisyenleri, Osmaniye’de öğrencilerle buluşarak, meslekler, kariyer ve staj olanakları hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. Ayrıca İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi’nin iş dünyası ile iç içe eğitim uygulamaları, burs olanakları ve İngilizce eğitim gibi konulardaki bilgileri paylaştılar.

Tanıtım heyeti, ayrıca Cebelibereket Kültür Merkezi’nde de genel bir bilgilendirme semineri düzenledi. Seminerde ilk olarak sinevuzyon eşliğinde İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi’nin tanıtımı yapıldı. Ardından Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd.Doç. Dr. Hakkı Oral Özhan doğru meslek ve üniversite seçiminin önemini anlattı.

Hukuk Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Şükran Şıpka ise, özellikle İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile ilgili detaylı bilgiler verdi. Seminer öğrencilerin sorularının cevaplandırılması ve üniversiteyi tanıtıcı broşürlerin dağıtılması ile son buldu.

Seminerin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Prof.Dr. Şükran Şıpka, geçtiğimiz yıl 15 ilde 150 lise ve binlerce öğrenciye ulaşıldığını belirterek, “İnsanın tüm hayatına yön veren meslek seçimlerini yaparken öğrencilerin kendi becerilerini, ilgi alanlarını iyi tanımaları gerekir. Bu çerçevede bizler meslek eğitimi veren kişiler olarak, lise öğrencilerine mesleğin inceliklerini ve eğitiminin gerektirdiği özellikleri aktarmak istiyoruz. Seminerlerimiz, hem öğrencilerimizi genel, bilimsel ve sosyal konularda bilgilendirerek hem de meslek tanıtımına yönelik olarak devam ediyor” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Cevdet Osmaniye İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor eleme adayları kim? 1 Mayıs Çarşamba Survivor potada kimler var? Survivor Düello oyununu kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba 2024? Survivor kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? TRT 1 ne zaman kuruldu? TRT kaç yıldır yayında bu yıl kaçıncı kuruluş yıl dönümü? Bir Sevdadır yok mu? Bir Sevdadır neden yok, bitti mi? Bir Sevdadır final mi yaptı 1 Mayıs Çarşamba? Şahane Hayatım final mi yapıyor? Şahane Hayatım bitiyor mu 2024? Sandık Kokusu final mi yapıyor? Sandık Kokusu bitiyor mu 2024? Taş Kağıt Makas final mi yapıyor? Taş Kağıt Makas bitiyor mu 2024? Kuruluş Osman final mi yapıyor? Kuruluş Osman bitiyor mu 2024? Sandık Kokusu 21. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title