Haberler

İstanbul İl Sağlık Müdürü Dokucu: "Gelişigüzel Ateş Edilmemiş, Hedefe Ateş Edilmiş"

İstanbul İl Sağlık Müdürü Ali İhsan Dokucu, Bağcılar'da yaşanan katliamla ilgili olarak, "Vatandaşlarımız başlarından vurulmuş."

İstanbul İl Sağlık Müdürü Ali İhsan Dokucu, Bağcılar'da yaşanan katliamla ilgili olarak, "Vatandaşlarımız başlarından vurulmuş. Hedefe ateş edilmiş, gelişigüzel ateş edilmemiş" dedi. Dokucu, Zeytinburnu'nda yatalak bir hastanın araba bagajında taşınması ile ilgili olarak ise, "Hasta transferi hastanenin ambulansı ile ücretsiz yapılmalı" diye konuştu.

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, Türk Kızılayı ve Hayata Bağış Derneği, Organ Bağışı Haftası dolayısıyla Zeytinburnu Balıkçı Barınağı'nda kan bağışı ve organ bağışı kampanyası düzenledi. Etkinliğin düzenlendiği alana gelerek bağışta bulunan vatandaşları ziyaret eden İstanbul İl Sağlık Müdürü Ali İhsan Dokucu, İstanbul'da son 3 yılda organ bağışında düşüşler yaşandığını söyledi. Dokucu, "Kanda biliyorsunuz bir organ, bir doku bağışı, ancak bizim solit dediğimiz organ nakillerini çok başarılı yapmamıza rağmen organ bağışı yapan donör konusunda geriyiz. Organ bağışı verileri İstanbul'da son 3 yıldır gerilemekte. Bizde bu hadiseyi topluma yaymak için Kızılay ve Hayata Bağış Derneği'yle böyle bir etkinlik yaptık" diye konuştu.

Bağcılar'da bir şahsın cinnet getirmesi sonucu 6 kişinin hayatını kaybettiği, 4 kişinin de ağır yaralandığı olayla ilgili soruları da yanıtlayan Dokucu, "Bir cinnet hali, bazı insanlar farklı sebeplerde bu tür durumlar geçiriyor. Bende sabah öğrendim, çok üzüldüm. Maalesef 4'ü olay yerinde, 2'si de hastanede olmak üzere 6 vatandaşımız hayatını kaybetti. Başından vurulmuşlardır. Hedefe ateş edilmiş, gelişigüzel ateş edilmemiş, onu söyleyebilirim" şeklinde konuştu.

Zeytinburnu'nda özel bir hastanenin taburcu olan yatalak hastaya ambulans vermemesini de değerlendiren Dokucu,

"Normalde acil üzerinden ve yoğun bakım üzerinden gelen hastaların tamamının bakımı hastanelerin dirayetinde olmak zorunda. Eğer herhangi bir sebeple hasta transferi yapılacaksa o hastanenin ambulansıyla yapılır. Transfer sırasında da ambulans ücreti alınmaz" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ali İhsan Dokucu Zeytinburnu Bağcılar İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title