Haberler

İstanbul Esenler'de fahri müfettiş protestosu! Her ay 2-3 ceza yiyen sürücüler soluğu alanda aldı

Güncelleme:

İstanbul Esenler'de sürekli trafik cezası yazan fahri müfettiş tepkilere neden oldu. Her ay 2-3 ceza yiyen araç sahipleri fahri müfettişi, otomobillerine "Fahri müfettiş istemiyoruz", "Esenler Belediye Başkanımız sizi de bekliyoruz" yazılı pankartlar asarak protesto etti.

Fahri müfettişlerin ceza kestiği birçok sürücü tepkileri yaptıkları paylaşımlarla gösterirken, ilk kez bu tepkiler bir protesto gösterisine evrildi.

PROTESTO GÖSTERİSİ DÜZENLEDİLER

İstanbul Esenler'de fahri müfettişin sürekli trafik cezası kestiği sürücüler sözleştikleri bir alana otomobilleriyle giderek gösteri düzenledi.

İstanbul Esenler'de fahri müfettiş protestosu! Her ay 2-3 ceza yiyen sürücüler soluğu alanda aldı

"FAHRİ MÜFETTİŞ İSTEMİYORUZ" PANKARTI ASTILAR

Araçlarına "Fahri müfettiş istemiyoruz" ve "Esenler Belediye Başkanımız sizi de bekliyoruz" yazılı pankartlar asan sürücüler yaşanan olaya tepki gösterdi.

İstanbul Esenler'de fahri müfettiş protestosu! Her ay 2-3 ceza yiyen sürücüler soluğu alanda aldı

SOKAĞA PARK EDEN VATANDAŞLARA CEZA YAĞMIŞTI

Esenler'de daha önce de sokakta araçlarını park eden birçok vatandaşa fahri müfettiş tarafından ceza kesilmişti. Aracı park cezası alan vatandaşlardan Onur Eryuva, "Mahallemizde fahri müfettiş olayı var. Biz buraya araçları park ediyoruz. Onunla ilgili ceza yiyoruz. Geçen ay bununla ilgili ceza ödedim. Bu durumdan şikayetçiyiz. Birkaç komşum da aynı durumdan ceza yedi. Yanlış park yeri diye geçiyor. Bu yüzden cezayı ödedim. Gecenin bir vakti gelip, ceza yazıp gidiyorlar. Bu nereye kadar sürecek bilmiyorum" ifadelerini kullanmıştı.

"BENİ ENGELLİ OLDUĞUM İÇİN Mİ CEZALANDIRIYORSUN?"

Kapısının önünde engelli park yeri olan engelli araç sahibi Mustafa Aslan, "Gece saat 2 buçukta gelmişler. 5-6 arabaya ceza yazmışlar. Komşularımın durumu farklı olabilir ama benim arabam engelli aracıdır. Engelli alanı ibaresi de var. 'Aracının önüne park edilmesi durumunda o park eden arabayı çekme hakkımız bile var' diyorsun ama benim arabama ceza yazmışsın. Beni engelli olduğum için mi cezalandırıyorsun? Hem bana yer gösteriyorsun hem de 'Buraya çekme' mi diyorsun? Engelli aracı ibaresi yazan ruhsatımızla beraber emniyette şikayetimizi yapacağız. İnşallah düzelir" tepkisini göstermişti.

İstanbul Esenler'de fahri müfettiş protestosu! Her ay 2-3 ceza yiyen sürücüler soluğu alanda aldı

FAHRİ TRAFİK MÜFETTİŞİ NEDİR?

Karayolları Trafik Kanunu'nun EK-6'ncı maddesi ile fahri trafik müfettişliği görev ve çalışma yönetmeliği kapsamında, sürücülerin trafik kurallarına uyup uymadığını denetlemekle sorumlu olan yetkililere (polis ve jandarma) yardımcı olmak üzere Emniyet Genel Müdürünün teklifi ve İçişleri Bakanının onayı ile uygun görülen kişilere, valiliklerce "Fahri Trafik Müfettişliği" görevi verilmekte.

Trafik güvenliğinin geliştirilmesine ve trafikte can kayıplarının önlenmesine katkıda bulunmak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, tamamen gönüllülük esasına dayalı olan Fahri Trafik Müfettişliği için gerekli şartları taşımaları halinde, ikamet ettikleri illerde Trafik Denetleme Şube Müdürlüklerine müracaat ederek Fahri Trafik Müfettişi olabiliyor.

KİMLER FAHRİ TRAFİK MÜFETTİŞİ OLABİLİR?

Fahri Trafik Müfettişi Görev ve Çalışma Yönetmeliğinde belirtilen şartlara uygun herkes Fahri Trafik Müfettişi başvurusu yapabilir. Aranan şartlar ise şu şekilde; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, en az kırk yaşında olmak, en az yüksekokul mezunu olmak, en az on yıllık sürücü belgesi sahibi olmak, asli kusurlu olarak ölümlü veya yaralamalı trafik kazasına sebebiyet vermemiş olmak, müracaat tarihinden geriye doğru toplam beş yıl içerisinde, hakkında 100 ceza puanı uygulaması sonucu sürücü belgesinin geri alınmamış olması, kamu hizmetlerinden yasaklı olmamak, taksirli suçlar ve aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlara, zimmet, ihtiras, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolaylı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç, kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Güncel

İstanbul Esenler Güncel Haberler

500

Yorumlar (47)

Erhan Sarac:

Hükümet aç doyması lazım ve sesleri çıkmıyor bu konuda , ülke bu cezalar ile ayakta duruyor

176
135
yanıtYanıtla
Tolga Tplg:

Tüm ülkeler böyledir. Türkiye bu konusa cennet sen almanyaya gel bak cezaya park yerini polis metreyle ölççüyor 1 santim dışardaysan ceza yazıyor.

yanıt101
yanıt61
Nidhogg Nors:

İstiyorsun ki kanun falan da olmasın

yanıt67
yanıt19
Gamer Amca Tv:

sen kanuna kurala uyarsan sana kim nasıl ceza yazabilirler ki ?

yanıt51
yanıt14
Hek Tor:

@Tolga Tplg... Ama aynı saatte değişik yerlerde ceza kes(e)miyor... Hele hele anı yerde 2 ve daha fazlasını da yazamıyor ve suçu kanıtlamak için fotoğrafları çekiliyor, İTİRAZ hakkın bulunuyor. Buradaki olayda öyle mi? Adam Toto oynar gibi dolduruyor; eeeeeee, devletten ya da belediyeden mutlaka PİRİM alıyor, yok öyle fahriymiş, Fahriye imiş... Yemezler.

yanıt15
yanıt26
Erhan Sarac:

Kardeşim bunun yaptığı adalet değil tamam mı bir dk işinde 5 tane adama ceza kestirip göndertiyor balkondan otur etrafı izle ceza kestir bu mu adalet hak hukuk ben böyle olduğuna da inanmıyorum plaka seçiyor buna ceza yazın diyor , burada ceza yiyenlerin hepsi bu hükümete hakkını helal etmez zaten etmiyor kimse de bir koyunlar ediyor

yanıt10
yanıt22
Pole star:

Fahri trafik müfettişlerinin yeterliliğinden nasıl emin oluyorsunuz?? Geçen yılda bir vatandaşa ceza yazılmıştı ceza nedeni arabasını kırmızı ışıkta stop ettirmek, araba zaten start-stoplu :)))

148
40
yanıtYanıtla
MÜCAHİD:

fahri müfettişlik çok su istimal ediliyor, doğruluğunun kontrolü de imkansız, mahkemeler itirazı da dikkate almıyor bir an önce kaldırılmalı ,

yanıt13
yanıt10
Murat Vatansever:

Sorun mufettiste değil ki halkta! Halk kuralları sevmiyor, kurallara uymayı sevmiyor! Daha dikkatli olalım demiyor da ceza kesmeyin diyor! Kompleksli bir halk oldu iyice!

151
25
yanıtYanıtla
Cevap :

İnsan kapısının önüne park ettiği araç ceza yemesi normal mi size. Haberi okumadan fotoğrafına bakarak yorum yapıyorsunuz.

yanıt9
yanıt9
Tüm 47 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title