Haberler

İstanbul'dan Rosenbach'a Göç

Almanya'nın Breuberg Kenti'nde Georg Ackermann Schule öğrencilerinin kasabaya ait Rosenbach köyüne ilk gelen Türk işci Muhammet Kum ile Breuberg'e ilk gelenler arasında bulunan İlhan Gerek ile yaptıkları göç hikayeleri ve resimleri sergisi...

Almanya'nın Breuberg Kenti'nde Georg Ackermann Schule öğrencilerinin kasabaya ait Rosenbach köyüne ilk gelen Türk işci Muhammet Kum ile Breuberg'e ilk gelenler arasında bulunan İlhan Gerek ile yaptıkları göç hikayeleri ve resimleri sergisi Belediye salonunda açıldı. Açılışı yapan Belediye Başkanı "Türk işçiler bizim ekonomimize ve kültürümüze katkı yaptılar" dedi.

Almanya'nın Breuberg Kenti'nde Georg Ackermann Schule öğrencilerinin kasabaya ait Rosenbach köyüne ilk gelen Türk işci Muhammet Kum ile Breuberg'e ilk gelenler arasında bulunan İlhan Gerek ile yaptıkları göç hikayeleri ve resimleri sergisi Belediye salonunda açıldı. ' İstanbul'dan Rosenbach'a adı verilen göç sergisinin açılışını yapan Belediye Başkanı Frank Matiaske(SPD) "Türk işçiler bizim ekonomimize ve kültürümüze katkı yaptılar" diyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü. "Breuberg ve çevresindeki herkes İstanbul ismini duymuştur mutlaka. Rosenbach ismini ise pek fazla kişi bileceğini sanmıyorum ama 49 yıl önce bu köye gelen ilk Türk olan Muhammet Kum ilk kez duydu." dedi. Belediye Başkanı Matiaske, Kum ve Gerek ile sergiyi hazırlayan öğrenci ve öğretmenlere birer hediye paketi verdi.

İKİNCİ VATANIMIZ BREUBERG

Eşi Seyhan ile birlikte Türkiye'de tatilde oldukları için açılışta bulunmayan Muhammet Kum adına kardeşleri Muhammer, Bülent, ve Zülfikar ile birlikte gelerek konuşan Hülya Gülen "Babam yıllarca önce geldiği köyde çok iyi karşılandığı için bu çevreden kopamamış. Pirelli fabrikasından emekli oldu. Katılamadığı için etkinliğe özür diyeyip teşekkürlerini gönderdi." dedi. Açılışta hazır bulunan İlhan Gerek ise 1973 yılında Breuberg'e gelip Pirelli fabrikasında çalışmaya başlaydığnı belirtip " Firmada sendika yöneticiliği, Breuberg Yabancılar Meclisi Başkanlığı'da yaptım. Breuberg bizim ikinci vatanımız" diye konuştu. 100e yakı konum açılıştan sonra sergiyi gezdiler. Belediye Başkanı ve oku öğrencileri yanında konuklara ayrıca Türk yiyecek ve içecekleri ikram edildi. Etkinliğe Kum ve Gerek ailesi tak kadro hazır olurken çok sayıdaki yakınıda katıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ferhan Türk İstanbul Pirelli Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title