Haberler

İstanbul dahil 4 kent için sarı kodlu uyarı! Karla karışık yağış bekleniyor

Güncelleme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü; Balıkesir, Çanakkale, İstanbul ve İzmir için sarı kodlu uyarı yayınladı. İstanbul'da karla karışık yağış, diğer kentlerde ise sağanak bekleniyor.

Meteoroloji'nin yayınladığı son hava durumu raporuna göre Marmara ve kuzey Ege karla karışık yağmurlu, yüksek kesimleri kar yağışlı, Akdeniz'in yüksek kesimleri kar yağışlı, kıyı kesimleri ise sağanak yağmurlu olacak. İç ve doğu bölgeler ise kapalı olacak. Marmara, Ege ve Doğu Akdeniz'de kuvvetli poyraz etkili olacak.

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Akdeniz kıyıları ile Sinop, Samsun, Ordu ve Şanlıurfa çevrelerinin yağmurlu, Marmara'nın kuzey ve batısı, Akdeniz'in iç kesimleri, Güneydoğu Anadolu ile Karaman, Bitlis, Hakkari ve Şırnak çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Marmara, Kıyı Ege ve Doğu Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Hava sıcaklıklarının kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinin 1-3 derece altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

4 İL İÇİN ALARM VERİLDİ

Öte yandan Meteoroloji 4 kent için de sarı kodlu uyarı yayınladı. Bu iller Balıkesir, Çanakkale, İstanbul ve İzmir olarak sıralandı. Balıkesir, Çanakkale ve İzmir'de kuvvetli sağanak, İstanbul'da ise karla karışık yağış bekleniyor. Yetkililer sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulundu.

SARI KODLU UYARI NEDİR?

Hava durumu potansiyel tehlikelidir. Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

İstanbul dahil 4 kent için sarı kodlu uyarı

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Güncel

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Balıkesir Çanakkale İstanbul İzmir Güncel Haberler

500

Yorumlar (10)

faruk karakoz:

İstanbula 2 metre kar yagsada hepimiz rahatlasak

107
3
yanıtYanıtla
Vscorpion:

Kar yağsa da Ekrem başkan tatile çıksa özlemişlerdir O nu palandöken , uludağdan :))))

28
58
yanıtYanıtla
Abdullah :

Siz bu cahil kafayla gitseniz sonumuz hep kötüye gider sanki ekrem sana kar kürüyecek ekrem oturduğu yerde emir verir yaptırır tatildede emir geçerli makamdada geçerli

yanıt28
yanıt25
Vatan Daş:

Bide tutturabilseniz ne güzel olur

84
1
yanıtYanıtla
mahmut:

Geneld etutuyor da bizim insanımız ne deniyorsa kendi sokağına caddesine olmadı diye tutmadı sanıyor. bölgeden İstanbul sadece boazdan ibaret değil. Edirne ye kadar bölge

yanıt0
yanıt6
Vatan Daş:

mahmutçuuum haberlerde istanbul bölgesi değil istanbul diyorlar.

yanıt5
yanıt0
BAŞKOMSER ZEKİ:

Her şey vaktinde güzel. Kimseyi mağdur etmeden yağsa da şu barajlarımıza ilaç olsa.

52
2
yanıtYanıtla
Goethegitme:

Anlasildi başkomiserim hemen talimatinizi bildiriyorum

yanıt9
yanıt3
simit bekleyen martı:

bu haberlere bir Karslı, Ağrılı veya Vanlı falan ne diyor acaba. sulu kar haber oluyor adamlarda ev yüksekliğinde kar var.

36
2
yanıtYanıtla
10 Kaplan:

İstanbulda o bölgenin tamamı kadar arac ve insan olduğu için olabilir mi acaba

yanıt20
yanıt2
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title