Haberler

Istanbul'da 30 Ekim'de Kan Bağışı Seferberliği

* 29 Ekim-4 Kasım Kızılay Haftası kapsamında İstanbul'da 'Vatan Sana Kanım Feda' adıyla 30 Ekim'de kan bağışı kampanyası düzenlenecek.

* 29 Ekim-4 Kasım Kızılay Haftası kapsamında İstanbul'da 'Vatan Sana Kanım Feda' adıyla 30 Ekim'de kan bağışı kampanyası düzenlenecek.

İstanbul Valisi Vasip Şahin :

"Asıl amaç, kan stoklarımızın, kan ihtiyacımızın sürekli tazelenmesi ve güncellenmesidir.

Türk Kızılayı İstanbul Şubesi Başkanı İlhami Yıldırım :

"İstanbullulara kan bağışıyla seferberlik çağrısında bulunduk"

Haber-Kamera: Enver ALAS - İSTANBUL,DHA

İstanbul Valiliği ile Türk Kızılayı İstanbul Şubesi, "29 Ekim - 4 Kasım Kızılay Haftası" kapsamında 30 Ekim'de İstanbul'da 'Vatan Sana Kanım Feda' adıyla kan bağışı kampanyası düzenleyecek. Cumhuriyet Bayramı kutlamaları ve 15 Temmuz Şehitleri anısına gerçekleşecek olan kampanya nedeniyle 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Atatürk Havalimanı, Saraçhane Meydanı gibi 15 Temmuz gecesi darbecilere karşı direnişin gerçekleştiği 9 farklı noktada kan bağışı yapılacak.

İstanbul Valisi Vasip Şahin ve Türk Kızılayı İstanbul Şubesi Başkanı İlhami Yıldırım, 30 Ekim'de düzenlenecek kan bağışı kampanyasıyla ilgili İstanbul Valiliği'nde bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Vasip Şahin, İstanbul Valiliği ve Kızılay ortaklığıyla yapılacak olan kampanyanın özel ve faydalı olacağını söyledi.

"KIZILAY'IN YANINDAYIZ DESTEKÇİSİYİZ"

Valilik olarak her zaman Kızılay'ın yanında ve destekçisi olduklarını kaydeden Şahin, "Ülkemizde kan bağışı noktasında ciddi bir bilinç var. İnsanımız bu konuda çok duyarlı ancak bu duyarlılığı daha da üst noktaya taşımak gerekiyor. Buradan hareketle Kızılayımız güzel bir kampanya başlattı" diye konuştu.

"ÖRNEK BİR PROJE"

30 Ekim'de toplanacak olan kan bağışı miktarıyla İstanbul'a yakışır bir başarı elde edileceğini ifade eden Şahin şunları söyledi:

"İnşallah biz de bağış yapılacak noktalardan birinde kamu kurumlarımızdaki arkadaşlarımız, ilçelerdeki diğer bağışçılarımızla birlikte olacağız. Sadece ülkemiz için değil dünya için de örnek bir proje olacaktır. Asıl amaç, kan stoklarımızın, kan ihtiyacımızın sürekli tazelenmesi ve güncellenmesidir. Herhangi bir şekilde buna ihtiyaç duyacak olan vatandaşlarımıza hiçbir yere başvurmadan temin edilmiş olacaktır."

KAN BAĞIŞI SEFERBERLİĞİ

Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım ise Kızılay Haftası nedeniyle düzenleyecekleri kampanyayla bir seferberlik çağrısında bulunmak istediklerini belirtti. Kampanyanın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları ve 15 Temmuz şehitleri anısına gerçekleşeceği bilgisini veren Yıldırım, İstanbulluları 30 Ekim'de kan bağışlamaya davet etti.

15 TEMMUZ DİRENİŞİNİN GERÇEKLEŞTİĞİ 9 NOKTADA KAN BAĞIŞI YAPILACAK

Öte yandan bağışlar, 15 Temmuz gecesi sokağa çıkan vatandaşların darbecilere karşı direniş gösterdikleri 9 ayrı yerde gerçekleşecek. Bu yerler, "15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Atatürk Havalimanı, Saraçhane Meydanı, Kısıklı Meydanı, Çengelköy Karakolu önü, Taksim Meydanı, Dolmabahçe Başbakanlık Çalışma Ofisi önü, Vatan Caddesi ve Acıbadem Türk Telekom önü olarak açıklandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İlhami Yıldırım Vasip Şahin 29 Ekim Kızılay Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
title