Haberler

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, 100 yılı aşkın süre önce işçilerin ateşlediği fitilin, 1 Mayıs'larda başka bir yaşam, başka bir Türkiye, başka bir dünya diyenlerin yolunu aydınlatmaya devam...

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, 100 yılı aşkın süre önce işçilerin ateşlediği fitilin, 1 Mayıs'larda başka bir yaşam, başka bir Türkiye, başka bir dünya diyenlerin yolunu aydınlatmaya devam ettiğini söyledi.

Soğancı, DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'nin öncülüğünde Taksim Meydanı'nda düzenlenen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarında yaptığı konuşmada, 1 Mayıs 1977'nin seslerinin hala insanların kulaklarında olduğunu söyledi.

Bugün yeniden 1 Mayıs alanlarında olduklarını ifade eden Soğancı, "Bundan 100 yılı aşkın süre önce işçilerin ateşlediği fitil, 1 Mayıs'larda başka bir yaşam, başka bir Türkiye, başka bir dünya diyenlerin yolunu aydınlatmaya devam ediyor" dedi.

Bugün işçilerin ellerinde özgürlük ve eşitlik bayrakları olduğunu dile getiren Soğancı, şöyle konuştu:

"Bugün sesimize ses katma, yüreklerimizi yüreklerimizle birleştirme zamanı. Bugün emperyalizme, taşeronlara karşı daha güçlü durma zamanı. Bugün gericiliğe karşı daha fazla dik durma günü. Bugün dünyadaki kardeşlerimizle birlikte bize dayatılan açlığı, yoksulluğu, sömürüyü, savaşı, gözyaşına karşı mücadele bayrağını yükseltme günü. Bugün savaşa karşı barışı, kardeşliğin bir arada yaşaması, dayanışmanın hüküm sürdüğü, halkların kardeşliğinin sağlandığı bir dünya yaratmak için mücadelemizi kararlılıkla sürdürme günü. Bugün 'Kahrolsun emperyalizm' deme günü."

-TTB Başkanı Bilaloğlu'nun konuşması-

Türk Tabibleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Dr. Eriş Bilaloğlu da konuşmasında, Türkiye'de iş yerlerinde "iş kazaları" adı altında "iş cinayetleri"nin işlendiğini öne sürdü.

Türkiye'de hastanelerde, cezaevlerinde, köylerde ve sokaklarda insanca yaşam istediklerini, 1 Mayıs'ın bunun için olduğunu ifade eden Bilaloğlu, "1 Mayıs'ta sokağa çıkanlar insanca yaşam için var. 1 Mayıs'ta alanlarda savaşa, şiddete, sömürüye karşı, hastanelerde sağlık çalışanlarına kalkan yumruklara karşı hep birlikte 'Yaşasın 1 Mayıs' diyeceğiz. 1 Mayıs, bu ülkenin geleceğidir. Yaşasın 1 Mayıs, yaşasın halkların kardeşliği" dedi.

Etkinlikte daha sonra Türk-İş Sendikalar Güç Birliği ve Türkiye'nin değişik bölgelerinden gelen taşeron işçiler adına da konuşmalar yapıldı.

Bu arada, Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı'nın meydana bakan kısmında vinçle asılan ve biri 1977 yılındaki 1 Mayıs mitingde kullanılan ve üzerinde "1 Mayıs" diğerinde "1 Mayıs 1977 suçluları yargılansın" yazılı 2 adet büyük boy pankart, anıtın üzerine düştü. Pankartlar, daha sonra görevliler tarafından toplandı.

- İSTANBUL

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Soğancı İstanbul 1 Mayıs Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs MARMARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs MARMARAY bedava mı? 1 Mayıs ANKARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs ANKARAY bedava mı? 1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title