Haberler

İstanbul, Ankara ve İzmir'de 2. baro için hazırlıklar yapılıyor

Güncelleme:

Çoklu baro düzenlemesinin tartışmalar ve protestolarla Meclis'ten geçip kanunlaşmasının ardından İstanbul, İzmir ve Ankara'da 2. baronun kurulması için hazırlıklar başladı.

Çoklu baro düzenlemesinin Meclis'ten geçmesinin ardından bazı avukatlar, yeterli imzanın peşine düştü.

İZMİR'DE AK PARTİ ESKİ MİLLETVEKİLİ HAZIRLIK YAPIYOR

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre; eylemler ve büyük tartışmaların gölgesinde 11 Temmuz'da TBMM'den geçen 'Çoklu Baro' düzenlemesi konusunda, Ankara, İstanbul ve İzmir'de hazırlıklar başladı. İzmir'de AK Parti eski milletvekili Ali Aşlık 2'nci baroyu kurmak için kollarını sıvadı.

Öğrencilik yıllarında yaş sebze, meyve pazarlama işiyle uğraşan Aşlık, İzmir Gaziemir Müftülüğü'nde imam-hatip olarak görev yapmış, daha sonra hukuk fakültesini bitirip avukat olmuştu. Sivas Madımak katliamı sanıklarının avukatı da olan Aşlık, bir süre önce "Daha iyisini yapacağımıza kanaat getirirsek, ayrı baro kurmayı düşünüyoruz'' açıklamasını yapmıştı.

İSTANBUL VE ANKARA'DA DA HAZIRLIKLAR VAR

İstanbul'da ise Hukukçular Derneği Başkanı Cavit Tatlı, bugün ilk adımı atacak. Tatlı şu ana kadar 1.500 imza topladıklarını 2 bine ulaşacaklarını belirtti ve başvurularının kabul edilmesinden sonra genel kurul yaparak 2. Baro Başkanını seçeceklerini açıkladı. Tatlı bugün çalışmaları konusunda açıklamalarda bulunacak. Ankara'da ise "Ankara Hak ve Adalet Barosu'' adlı ile yeni bir baro kurmak için patent başvurusu yapılmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

İstanbul Ankara İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

#128204 1 Mayıs'ta bankalar tatil mi? 1 Mayıs'ta bankalar resmi tatil mi? 1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar!
500

Yorumlar (6)

meczup:

türkiye cumhuriyetinin yapısını kuruluşlarını kurumlarını kendi dünya görüşlerine göre değiştirmek isteyenler şu an meydanı boş bulmuş istedikleri gibi at koşturuyorlar kendileri ve onladan yana olanlar zannediyorlarki bu hep böyle sürecek laik bağımsız türkiye cumhuriyeti şeyhler tarikatlar tekkeler medreseler ülkesi olmaktan bir daha geri gelmemecesine çıkacak baskıcı rejim yok olacak hak hukuk adalet özgürlükler geri gelecek

19
20
yanıtYanıtla
AVUKAT:

Kesinlikle katılıyorum sözlerinizin altına imzamı atarım.

yanıt2
yanıt4
GeçmişOlsun:

Muhalefetin boş beyinlerle söylediği boş lafları ezberlemiş. Bu yorumu yazarken harcadığın zamana yazık. Yaşasın Recep Tayyip Erdoğan. Yaşasın Ak Parti

yanıt4
yanıt10
qqq qq:

doğuda HDP, batıda militan laiklerin elinde bulunan boralara neden zorla kaydolup, değirmenlerine su taşıyayım. . .

yanıt5
yanıt4
Yılmaz atik:

Takdir ediyorum 2. Baro kurulmalı laik demokratik Atatürkçü bir ülkede yaşıyoruz herkes kendi düşüncesine göre hareket edebilir baro kurabilir sonuçta herşey hukuk çerçevesinde yapılıyor anlamıyorum birileri hala neyin peşinde komünist olmayanın şu an barosu yok bu memlekette

6
12
yanıtYanıtla
osman kartal:

evet çoklu baru yu akp onayladı. eee avukatlar kdv yi sizler için akp sıfırladı, sizler egoizt misiniz yoksa nesiniz. işinize gelene hiç ses çıkarmayın işinize gelmeyene bas bas bağırın. her nimet in bir de börek kısmı vardır. . bu sözüm ilk olarak müvekkilini satan hainler olmak üzere tüm avıkaplara

4
4
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title