Haberler

İstanbul Adliyesi'nde Görev Değişiklikleri Oldu

Güncelleme:

Önemli soruşturma ve davalara ev sahipliği yapan İstanbul Adliyesi'nde, bazı başsavcıvekilleri ile savcıların görev alanları değiştirildi.

Önemli soruşturma ve davalara ev sahipliği yapan İstanbul Adliyesi'nde, bazı başsavcıvekilleri ile savcıların görev alanları değiştirildi. "İş bölümü değişikliği" adıyla yayınlanan talimat yazısında, "Görülen lüzum üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na ait iş bölümü değiştirilmiştir" denildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda görev yapan kimi başsavcı ve savcıların görev alanlarını, bugün yayınladığı iş bölümü talimatıyla değiştirdi.

KAPICI'NIN YERİNE FİDAN

Yazıda, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'ndan Sorumlu Başsavcıvekili Orhan Kapıcı'nın Basın Suçları ile Çocuk Suçları bürolarından sorumlu olmasının kararlaştırıldığı ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Salihoğlu'nun yokluğunda ona vekalet etmek üzere görevlendirildiği bildirildi.

Talimat yazısında daha önce Kaçakçılık, Narkotik ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu'ndan sorumlu olan İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili İrfan Fidan'ın da, Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu sorumlusu olarak tayin edildiği, Fidan'a ayrıca Teknik İşlemler Bürosu'nda görevli cumhuriyet savcılarının soruşturma evraklarını, genel çalışma esaslarındaki ilkelere ve iş bölümüne göre tevzi etme görevi verildiği belirtildi.

Yazıya göre, görev alanı değişmeyen başsavcıvekilleri ile sorumlu oldukları görev alanları ve bürolar şu şekilde sıralandı:

"Selamettin Celep; Özel Soruşturma Bürosu, Hasan Turan Yavuzyılmaz; Duruşma Savcıları, Fikri ve Sınai Haklar ile Uzlaştırma Büroları, Ateş Hasan Sözen; İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Sözcülüğü, Mehmet Salih Sol; İlamat ve infaz, Yakalama, Denetimli Serbestlik İşlemleri büroları, Mehmet Ayhan; Kaçakçılık Narkotik ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu, Nuri Çığ; Faili Meçhul Suçlar Soruşturma Bürosu, Cumali Karakütük; Genel Hazırlık Soruşturma Bürosu, Hacı Hasan Bölükbaşı; Başsavcılık adına mal ve hizmet alımları ile ilgili harcama yetkilisi olarak görev yapmak, adliye binasının iç ve dış güvenliğinin sağlanması ile ilgili işlemler, Önder Yaman; Müracaat İşlemleri Bürosu, Oğuz Yöntem; Hakim ve Cumhuriyet Savcılarının HSYK ve Adalet Bakanlığı ile yapılan yazışmalarını yürütmek, soruşturma büroları arasındaki yetki ihtilafını çözmek, HSYK Muhabere Bürosu, Fatih Karakuş; Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddet Suçları Soruşturma Bürosu, Mehmet Akif Ekinci; icra müdürlüklerinin denetimini yapmak, Genel Hazırlık Soruşturma Bürosu, Aladdin Arkçı; yurt içi ve yurt dışından gelen heyetleri karşılamak ve organizasyon işlemlerini planlayıp yürütmek, Genel Hazırlık Soruşturma Bürosu, Levent Çağıl; Emanet İşlemleri Bürosu, Genel Hazırlık Bürosu, Fuzuli Aydoğdu; Bilişim Suçları Soruşturma, Muhabere ve Talimat büroları, İsmail Uçar; Memur Suçları Soruşturma Bürosu."

Dink cinayeti ve yasa dışı dinleme soruşturma savcıları değişti.

GÖREV DAĞILIMINA DA YER VERİLDİ

Yazıda, bürolarda görev yapan savcıların görev dağılımı da yer aldı.

Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nda Abdullah Yurtsever, Adem Meral, Bülent Başar, Can Tuncay, Ercan Devrim, Eşref Durmuş, Gökhan Yolasığmaz, Güngör Erkoç, Hasan Yılmaz, İsmet Bozkurt, Mehmet Şenay Baygın, Murat Çağlak, Nihat Karpınar, Orhan Aydın ve Zafer Koç'un görev yapacağı aktarıldı. Daha önce bu büroda görevli savcılardan, paralel devlet yapılanmasının yasa dışı dinleme soruşturmasını yürüten Okan Özsoy'un, Kaçakçılık Narkotik ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu'nda, Hrant Dink cinayeti soruşturmasını yürüten Gökalp Kökçü'nün, Genel Hazırlık Soruşturma Bürosu'nda ve 17 Aralık soruşturmasına takipsizlik kararı veren Ekrem Aydıner'in de, Özel Soruşturma Bürosu'nda görevlendirildiği dile getirildi.

Savcılardan Ekrem Aydıner'in, Özel Soruşturma Bürosu'nda, avukatlar, Bakanlıkça soruşturma izni verilen üst düzey görevliler ve belediye başkanları ile noterlerin görev harici suçlarına ilişkin dosyalara bakacağı belirtildi.

Yazıda ayrıca, İstanbul Cumhuriyet Savcıları Okan Özsoy, Ekrem Aydıner ve Gökalp Kökçü'nün uhdesinde bulunan soruşturma evraklarının, Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunda görev yapan cumhuriyet savcılarına dağıtılması da karara bağlandı.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı İstanbul Adliyesi Hadi Salihoğlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title