Haberler

TESK Başkanı Palandöken: İsrail ürünlerine başlatılan boykot esnafın cirosunu düşürdü

Güncelleme:

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ekim ayından bu yana esnafın cirolarında ciddi düşüşler olduğunu belirterek "Vatandaşlarımızın sosyal medya üzerinden başlattığı İsrail menşeli ürünlerin alınmaması yönündeki kampanyalar oldukça etkili oluyor. Bu da esnafımızın cirosunun düşmesine sebep olmaktadır" dedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın 7 Ekim'den bu yana İsrail ile karşılıklı ticaretin geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 50'den fazla azaldığına ilişkin açıklamasını değerlendirdi. Palandöken, İsrail menşeli ürünlere yönelik başlatılan boykot nedeniyle esnafın cirosunun düştüğünü söyledi.

"ESNAFIN CİROSU DÜŞÜYOR"

Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, "Ekimden bu yana esnafımızın cirolarında ciddi düşüşler yaşanmaktadır. Bu dönemde Filistin İsrail savaşından dolayı duyarlı vatandaşlarımızın sosyal medya üzerinden başlattığı İsrail menşeli ürünlerin alınmaması yönündeki kampanyalar oldukça etkili oluyor. Bu da esnafımızın cirosunun düşmesine sebep olmaktadır." ifadelerini kullandı.

Kaynak: ANKA / Güncel

Bendevi Palandöken Sosyal Medya İsrail Tesk Politika Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (17)

mahalle sakini:

Boş yapma insanlar ihtiyaçlarını yine alıyor israil markası yerine Türk malı kullanıyor vatana çok büyük faydası oluyor alışverişlerde Türk banka kartı TROY da kullanın her yıl milyarlarca TL israil'e komisyon ücreti olarak gitmesini engellemiş olursunuz.

294
14
yanıtYanıtla
VATOZZ:

Ne yapalım cirosu düştüyse? Esnaf ciro yapsın diye bebeklere bir kurşun da bizmi satın alalım ??

275
18
yanıtYanıtla
Deniz Çapa:

ne alakası var. Yerli üretici kazanıyor.

208
14
yanıtYanıtla
Sefer Gözütok:

Yerli üretim kazanıyor ne ciro düşmesinden bahsediyor sen

195
14
yanıtYanıtla
Sizar Istanbul:

Sayin Tesk baskani. Tuketici her halukarda tuketiceyi urunu alir. Ben de esnafim 4 subem var . Aslinda esnafimizda hatali. Cani gonulden boykota katilsalar daha cok kazanacaklarinin farkinda degiller. Keza yerli malinin onunu acmis rekabeti de artirmis oluruz. Savastan 3 gun sonra 10 ekimde boykota basladim. Nefsim de rahat gelirlerde az bir etki oldu. Sonra duzeldi. Olmasa da olur. Onu herkes anladi.

186
4
yanıtYanıtla
Mehmet emin Sade:

Yalancının. Yabancı değil yerli alınıyor. Opara ille kullanılıyor. Sadece o malı satan bayilerin cirosu düşebilir. Bize dikkate almaz olmuşlardı bayiler. Esnafı

163
3
yanıtYanıtla
Janoo Jsnoo:

Harbiden ne kadar cahil var bu ülkede günde onlarca gemi mal taşıyor İsraile bunlar Cola yi baykot ediyor Allah insan oğlunu cahalet ten kurtarsın

37
114
yanıtYanıtla
tamer topaloglu:

Karınca küçük ama yangını söndürmek için su götürüyorsa tarafını belli ediyor yangından kaçan filden farkın olsun. Cahillik zihinde başlar sığ düşünce yapısı ile desteklenir. Onlarca düşmana karşı bir ülke savaşa tutuşup galip gelme ihtimali yüzde 10 bile olmayan ülkede, inanç sahibi insanlar sayesinde bu vatanda yaşayacak toprak parçası bulabiliyorsun. Allah seni de fesat düşüncelerden kurtarsın

yanıt71
yanıt6
SeyYah Saruhanli:

SEN SONUCA BAK ZARARA UGRUYORMU UYGUYOR.

yanıt29
yanıt3
sade vatandaş:

mersedes israile milyarlarca euro yardım etti kimse mersedesi boykot etmiyor hatta israil ürünlerini boykot ediyoruz diyenler mersedese binip boykota gidiyor tam bir komedi

91
34
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title