Haberler

İsrail, Lübnan'a yönelik kara saldırısı için kuzey sınırında tatbikat yaptı

Güncelleme:

Gazze'ye 7 Ekim'den beri saldırılarını sürdüren İsrail ordusu, kentte Hamas ile çatışırken bir yandan da kuzey sınırında Lübnan'dan gelen Hizbullah saldırılarına yanıt veriyor. İsrail, Lübnan'a yönelik muhtemel bir kara saldırısına hazırlık için ülkenin kuzeyinde lojistik tedarik tatbikatı yaptı. Savaş planını hazırlaması için üst düzey bir general görevlendirilirken, Hizbullah'ı sınırdan 8 ila 10 kilometre geriye püskürtmek için kara harekatı yapılabileceği ifade ediliyor.

İsrail ordusu, Lübnan'a yönelik muhtemel bir kara saldırısına hazırlık için ülkenin kuzeyinde geçen hafta lojistik tedarik tatbikatı yaptığını duyurdu. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, "(Tatbikat) Modelde, askeri kuvvetler acil bir durum senaryosunda, kuzey bölgesinde savaşan ve hareket eden askerlere ekipman, su, yakıt ve mühimmat transfer tatbikatı yaptı." ifadelerine yer verildi.

İsrail, Lübnan'a yönelik kara saldırısı için hazırlık yapıyor

İsrail'in Gazze'deki saldırılarında askerlerine havadan ekipman ulaştırdığı belirten açıklamada, "Ordunun kuzeyde de benzer operasyonları gerekirse ateş altında yapacağı" savunuldu. İsrail'in Kanal 13 televizyonunda yer alan haberde, kuzeyde genel bir savaşın çıkması ihtimaline karşı İsrail ordusunun Lübnan'a kara saldırısı seçeneğine hazırlandığı ileri sürülmüştü.

İsrail, Lübnan'a yönelik kara saldırısı için hazırlık yapıyor

HİZBULLAH'I GERİ PÜSKÜRTMA PLANI

Genelkurmay Başkanının Lübnan'a olası kara saldırısı planı hazırlaması için İsrail ordusundan üst düzey bir generali görevlendirdiği iddia edilirken, olası planda Hizbullah'ı İsrail sınırından 8 ila 10 kilometre geriye püskürtmek için "sınırlı kara saldırısı" dahil farklı seçeneklere yer verileceği savunulmuştu.

İsrail, Lübnan'a yönelik kara saldırısı için hazırlık yapıyor

İsrail ordusu ve Hizbullah arasında 8 Ekim 2023'ten beri yaşanan çatışmalarda, 239 Hizbullah mensubu, 49 Lübnanlı sivil, 11 Emel Hareketi, 12 Hamas, 12 İslami Cihad mensubu ile 6 İsrailli sivil ve 11 asker öldü.

İsrail, Lübnan'a yönelik kara saldırısı için hazırlık yapıyor

İSRAİL GAZZE İŞGALİNDE 7 EKİM SONRASI

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlere yönelik sürekli ihlallere karşılık verme" gerekçesiyle İsrail'e 7 Ekim 2023'te kapsamlı saldırı düzenledi.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 13 bin 500'ü çocuk, 9 bini kadın olmak üzere 30 bin 960 Filistinli öldürüldü, 72 bin 524 kişi yaralandı.

İsrail, Lübnan'a yönelik kara saldırısı için hazırlık yapıyor

Gazze halkının yüzde 90'ı saldırılar nedeniyle yerinden oldu, 166 kamu binası, 100 okul ve üniversite, 219 cami, 3 kilise, 200 tarihi eser ve 70 bin konut tamamen, 305 okul ve üniversite, 287 cami ise kısmen yıkıldı, 290 bin konut oturulamaz hale geldi.

Kaynak: AA / Güncel

Lübnan İsrail Gazze Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (22)

Salih Kandıralı:

Büyük İsrail Planını başlattınız ama Bakalım Reisimiz ne diyecek.

79
129
yanıtYanıtla
Onemli Degil:

Cok Onemli mi Ne Diyecegi ? 25 Senedir Hep Diyor

yanıt231
yanıt31
tamer topaloglu:

BOP eş başkanı olduğu için kolay gelsin diyecek. Hamas in yanındayız diyecek. Ben bunları birer oyun ve biz bu meyanda güçlenerek çıkacak bir devlet olacağımızı görüyorum. Yapılan atılımlar hayata geçerse biz bölgesel güç olacağımıza inanıyorum

yanıt100
yanıt48
Ali Kara:

demir: Reis'i ancak senin gibi ciddiyetsizler ve cibilliyetsizler ciddiye almıyor. biraz oku-araştır cahillik baki kalmasın.

yanıt8
yanıt11
Abdullah Deyerli:

Eyer İslam ülkelerinde çıkar ve iktidar hırsı olmasaydı ,bu katliam ve yıkım olmazdı,bu yüzden İsrail İsrail diyip durmayın

142
3
yanıtYanıtla
Akın Civelek:

Liderleri o kadar öteki tarafını yakıp mal mülk elde etti. Şimdi sen istiyorsun ki bütün bunları hatta canları riske atacak. Para ile Allah korkusu Ters Orantılıdır.

yanıt32
yanıt4
Muharrem Güreli:

En büyük destekçisi recep bunun

45
21
yanıtYanıtla
berna:

Israil Lubnana saldirmadi. Israil Hamas'a karsi savas actigi gunden itibaren Lubnan Gazze ye destek vermek amaciyla Israile surekli roketler, tank savarlar atiyor. Atilanlar direk yerlesim birimlerine vurmak amacli ve Israilli olen cok kisi var. Bu yuzden Israilin kuzey kismida yasayan binlerce halk evlerini terk etmek zorunda kaldi. Sift bugun Lubnan Israil in kuzeyine 100e yakin roket etti. Bu yuzden Israil istemesede savasa girmek zorunda kalabilir.

12
48
yanıtYanıtla
Ali Kara:

Berna: ne kadar acıklı ve dokunaklı yazmışsın, israil de mi yaşıyorsun yoksa siyonistmisin bilmem ama çok yakın olduğun belli. peki siyonistler çocuk, kadın yaşlı demeden 32 bin sivil insanı toplu katliam yaparken ve halen katlederken de öyle bir yorum yazmışmıydın?

yanıt13
yanıt2
Ömer Çelik:

Öyle gösteriyor ki, hala gaflet uykusunda kalan islam ülkeleri, sıranın kendilerine ne zaman geleceğini şimdiden merak etmeye başlamışlardır.

46
1
yanıtYanıtla
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title