Haberler

İsrail'den İran'ın saldırıları sonrası BM'ye toplantı çağrısı

Güncelleme:

İsrail, İran'ın İsrail'e yönelik hava saldırılarını BM Güvenlik Konseyi'nde görüşmek üzere acil toplantı çağrısı yaptı. İsrail, İran'ın saldırılarını kınamasını ve İran Devrim Muhafızları Ordusu'nu terör örgütü olarak kabul etmesini talep etti.

İsrail'in Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Gilad Erdan, İran'ın İsrail'e yönelik hava saldırılarını görüşmek üzere BM Güvenlik Konseyini (BMGK) acil toplantıya çağırdıklarını belirtti.

"İRAN DEVRİM MUHAFIZLARI TERÖR ÖRGÜTÜ KABUL EDİLMELİ"

İsrail'in BM Daimi Temsilcisi Erdan, X hesabından yaptığı açıklamada, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyini acilen toplaması hususunda BMGK Dönem Başkanı'na bir mektup gönderdiğini bildirdi. Erdan, açıklamasında, "Konseyin acilen toplanmasını, İran'ın İsrail'e yönelik saldırılarını kesin şekilde kınamasını ve İran Devrim Muhafızları Ordusunu bir terör örgütü olarak kabul etmesini talep ettim." ifadelerini kullandı.

İran'ın saldırılarının "dünya barışına açık bir tehdit" olduğunu öne süren Erdan, BMGK'nin elindeki tüm araçlarla İran'a karşı harekete geçmesi gerektiğini savundu.

BUGÜN TOPLANIYOR

BMGK'den yapılan açıklamada, İran'ın İsrail saldırılarını görüşmek üzere bugün Türkiye saati ile 23.00'te toplanma kararı verildiği belirtildi.

Kaynak: AA / Güncel

Devrim Muhafızları İsrail İran Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (10)

Export 86:

Şrfsizlere bak birde iranı terörle suçluyor

117
4
yanıtYanıtla
Atilla İlhami:

Kardeş ona bakarsan İran terör konusunda İsrailden daha temiz değil. Ama bu terör İsrail'e karşı değil. Sadece Sünni gariban müslümanlara.

yanıt74
yanıt7
Oktay Alp:

BM üç maymunu oynuyor.Konu İsrail olunca BM hemen toplanıyor. Ama İsrail in Gazze de yaptığı soykırım için BM kılını bile kıpırdatmıyor.

72
0
yanıtYanıtla
Hayrullah Karakuş:

İsrail saldırırken birşey yoktu değil mi Onca masumları öldürürken Hastaneleri bombalarken

60
2
yanıtYanıtla
Tolga Dilber:

Bence acilen bm dende çekilmemiz gerekiyor çünkü bm asla taraflı ve düzgün bir şekilde işlemiyor baştaki 5 devlet ne derse o oluyo tepki amaçlı çıkarsak diğer ülkelerde çıkar bm nin bi vasfı kalmaz

47
2
yanıtYanıtla
Bayram Aydin:

Dünyanın lanetlenmiş terör devleti Kendileri katliam yapıyor. Saldırdıkları ülkeleri de terör devleti diye suçluyorlar.

19
0
yanıtYanıtla
Alfakurt:

En büyük terör örgütü İsraildir bunu bütün dünya biliyor.

9
1
yanıtYanıtla
Deniz Salman:

Kendileri sanki terörist değil inşallah geberirler

6
0
yanıtYanıtla
Mehmet :

Bir it havlıyor diğer itler hemen yanına toplanıyor

3
1
yanıtYanıtla
Ahmet karabulut:

Ben bizim milleti anlamıyorum, bize dünyada kim düşman derseniz 1. Sırada iran gelir , rakip derseniz yine ilk sıralarda gelir ! İran yada herhangi bir Arap devleti bizi kendine dost görmez, Libya ve katardan başka hiç bir yerden medet ummayın destek olmayın

3
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title