Haberler
BBC

İsrail'deki Bir Nükleer Tesise Şimon Peres Adı Verildi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Negev çölündeki bir nükleer santrale, geçtiğimiz günlerde ölen eski cumhurbaşkanı ve başbakan Şimon Peres'in adının verilmesine karar verildiğini söyledi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Negev çölündeki bir nükleer santrale, geçtiğimiz günlerde ölen eski cumhurbaşkanı ve başbakan Şimon Peres'in adının verilmesine karar verildiğini söyledi.

Peres 1950'lerin sonu ve 1960'ların başında, Fransa'nın desteğiyle Dimona kentindeki bu nükleer reaktörün inşa edilmesine yardım etmişti.

Tesisinin halihazırdaki adı Nükleer Araştırma Merkezi - Negev.

Netahyahu, "Bu kuruluş kuşaklardır İsrail'in güvenliği için önemlidir" dedi ve bu nedenle Peres'in adını tesise vermenin "doğru ve uygun" olacağını belirtti.

İki dönem başbakanlık yapan Peres geçtiğimiz günlerde 93 yaşında ölmüştü.

İsrail nükleer silahlara sahip olduğunu ne reddediyor ne kabul ediyor.

Uzmanlar ve yabancı hükümetler İsrail'in ne kadar nükleer silaha sahip olduğuyla ilgili farklı görüşler bildiriyor.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif 2014'te, "Netanyahu 400 nükleer silah başlığı üzerinde oturuyor" demişti.

Aynı yıl Washington Post'ta yayımlanan ve Atom Bilimcileri Bülteni'ne dayandırılan haberde ise İsrail'in 80 nükleer silah başlığı olduğu belirtilmişti.

BBC

Şimon Peres Fransa İsrail Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 1 Mayıs EXXEN spor canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor eleme adayları kim? 1 Mayıs Çarşamba Survivor potada kimler var? Survivor Düello oyununu kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba 2024? Survivor kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? TRT 1 ne zaman kuruldu? TRT kaç yıldır yayında bu yıl kaçıncı kuruluş yıl dönümü? Bir Sevdadır yok mu? Bir Sevdadır neden yok, bitti mi? Bir Sevdadır final mi yaptı 1 Mayıs Çarşamba? Şahane Hayatım final mi yapıyor? Şahane Hayatım bitiyor mu 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title