Haberler

İsrail Cumhurbaşkanı Peres ile ABD Başkan Yardımcısı Biden'ın Görüşmesi

Biden: "Barışı gerçekleştirmek için kaybedilmesi mümkün olmayan anla karşı karşıyayız"

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ile ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, İsrail- Filistin barış müzakerelerini görüşmek için Kudüs'te bir araya geldi.

Peres ile görüşmeden önce basın açıklaması yapan Biden, "ABD Başkanı Barack Obama beni sadece eski İsrail Başbakanı Ariel Şaron'un cenaze törenine katılmak için göndermedi. Buraya, bölgede ve İsrail'de barışı sağlamamızı gerektiren değişikliklerin hacmini fark etiğim için de geldim" dedi.

Biden, bu aşamada Arap Baharı'nın tarihi önem taşıyan değişiklikleri ortaya koyduğunu ve bu nedenle de bölgede İsrail ile Filistin arasında barışı sağlamanın mümkün hale geldiğini söyledi.

ABD Başkan Yardımcısı Biden, "Ben de Başkan Obama da bunun böyle olduğuna inanıyoruz. Barışı gerçekleştirmek için kaybedilmesi mümkün olmayan anla karşı karşıyayız. Dışişleri Bakanı John Kerry de bunu yapıyor" diye konuştu.

İsrail Cumhurbaşkanı Peres de İsrail'e geldiği için Biden'a teşekkür ederek, İsrail ile ABD'yi birbirine bağlayan ilişkilerin derinliğine vurgu yaptı.

Peres, "Zor bir aşamada olduğumuzu fark ettiğimiz bir zamanda geldiniz. Barışı sağlamak için önemli adımlar atmamız gerekiyor. Barış için zor kararlarla karşılaşıyoruz ancak bunu yapmamız gerekiyor" ifadesini kullandı. Peres, şöyle devam etti:

"İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun bunun farkında olduğuna ve bu davayı ciddiye aldığına inanıyorum. Aynı zamanda Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas da barışı ciddiye alan ortak ve barış için uygun birisidir. Bu nedenle iki halk için iki devlet esası üzerine kurulu barış için çalışmak gerekir. Bu, bu iş için tarihi bir fırsattır. Eğer bunu gerçekleştirirsek Ortadoğu'nun yüzünü değiştirebiliriz." - Kudüs

Kaynak: AA / Güncel

Şimon Peres Joe Biden Filistin İsrail Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title