Haberler

İsrailli aşırı sağcı Bakan Ben-Gvir, Biden yönetiminden Tel Aviv'e baskıyı sonlandırmasını istedi

Güncelleme:

İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, ABD Başkanı Joe Biden'a tepki gösterdi. Biden'ın, Gazze'deki İsrail işgali nedeniyle Tel Aviv yönetimine baskı yaptığını savunan Ben-Gvir, "ABD bizim müttefikimiz, dostumuz ama Biden yönetimi sonunda 'Hamas'a giden' yakıt ve insani ekipmanlarını getirme konusunda bize baskı yapmayı durdurmalı." dedi.

İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, ABD Başkanı Joe Biden'ın saldırı altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik Tel Aviv yönetimine baskıdan vazgeçmesi gerektiğini savundu.

Ben-Gvir, partisinin haftalık toplantısında Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılar ve Biden yönetimiyle olan gerilime ilişkin değerlendirmelerde bulundu. ABD yönetiminin kendileri için önemli olduğunu dile getiren Ben-Gvir, Tel Aviv'in Washington ile çalışma şeklini değiştirmesi gerektiğini söyledi.

İsrail aşırı sağcı Bakan Ben-Gvir, Biden yönetiminden Tel Aviv'e baskıyı sonlandırmasını istediItamar Ben-Gvir

BIDEN YÖNETİMİNE TEPKİ GÖSTERDİ

Ben-Gvir, Biden yönetiminin karmaşık bir durumla karşı karşıya olduğunu ileri sürerek, "ABD bizim müttefikimiz, dostumuz ama Biden yönetimi sonunda 'Hamas'a giden' yakıt ve insani ekipmanlarını getirme konusunda bize baskı yapmayı durdurmalı." ifadesini kullandı. Koalisyonunda yer aldığı Başbakan Binyamin Netanyahu'ya da seslenen Ben-Gvir, "Başbakan (Netanyahu), yol ayrımında olduğunuzu biliyorum, seçim yapabilirsin, yapmalısın." yorumunda bulundu.

Ben-Gvir, Netanyahu'nun Savaş Kabinesi üyesi Benny Gantz ve ana muhalefet lideri Yair Lapid yerine partisi Otzma Yehudit'in (Yahudi Gücü) yolunu seçmesini ümit ettiğini kaydetti.

İsrail aşırı sağcı Bakan Ben-Gvir, Biden yönetiminden Tel Aviv'e baskıyı sonlandırmasını istediItamar Ben-Gvir

TRUMP AÇIKLAMASI SES GETİRMİŞTİ

Aşırı sağcı bakan dün Wall Stret Journal gazetesine verdiği röportajda, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın bu yıl yapılacak seçimlerde yeniden başkan olması halinde " İsrail'e Hamas'ı yok etmek için daha fazla özgürlük sağlayacağını" söylemişti. Biden yönetiminin İsrail'in savaş çabalarına zarar verdiğini söyleyen Ben-Gvir, "Biden, İsrail'e tam destek vermek yerine Gazze'ye Hamas'ın eline geçen akaryakıt ve insani yardım göndermekle meşgul. Eğer Trump yönetimde olsaydı ABD'nin tavrı tamamen farklı olurdu." ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Joe Biden Tel Aviv İsrail Gazze İsrail Orta Doğu Uluslararası İlişkiler Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

Üzeyir Düzcan:

Abd olmasa sizi kim kurtaracak acaba bizim elimizden

9
1
yanıtYanıtla
murat:

Siz abdye güvenin bakyım ama emin olun sonunda sizi onlarda yarı yolda birakacak ozaman soykırım nasil olur tekrar yaşayacaksınız çünkü hak etiniz

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title