Haberler

Isparta - Başbakan Erdoğan, Isparta Meydanından Kılıçdaroğlu´Na Seslendı:

Kılıçdaroğlu'na Isparta Meydanından 'memur Kemal Efendi' Diye Seslendi

Kılıçdaroğlu'na Isparta meydanından 'Memur Kemal Efendi' diye seslendi

KASETİN MIMARI KİM?

KENDİSİNE 'Recep Bey' diyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na Isparta meydanından 'Memur Kemal Efendi' diye seslenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "CHP'de kirli bir senaryo devreye sokuldu. Bir kaset skandalı ortaya çıktı. O zaman bu kasetin mimarı kim? Kaset skandalından sonra kim genel başkan oldu? Kim kiminle işbirliği yaptı da kaset skandalı ortaya çıktı" diye sordu.

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Isparta'da, Hükümet Meydanı'nda düzenlenen mitinginde yaklaşık 10 bin kişiye seslendi. Isparta'nın 'gül şehri' ve 'gülümseyen insanların şehri' olduğunu belirten Erdoğan, 12 Eylül'de referanduma sunulacak Anayasa değişikliğine CHP, MHP ve BDP'nin karşı olduğuna işaret etti. Erdoğan, ''Bunlar nasıl oldu da bir araya geldi? Aslında bunlar hiçbir araya gelmezlerdi. Ben, 22 Temmuz'da diyordum ki, 'Bunlar ruh ikizi.' Şimdi ne oldu, ruh üçüzü oldular. Yanlarına da destek kuvveti aldılar. YARSAV gibi. Milletin hayrına hiçbir konuda ittifak etmeyenler, şimdi kalkmışlar, 'hayır' oyu vermekte ittifak ediyorlar" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu sert bir dille eleştiren Erdoğan, "Bakın Ispartalılar" diyerek başladığı sert eleştirilerini şöyle sürdürdü:

"Ana muhalefet partisinin lideri, son günlerde meydanlarda sürekli konuşuyor. Şu ana kadar Anayasa değişikliği konusuna henüz giremedi. Herhalde vakti olmadı. Anayasa değişikliğine neden 'hayır' dediğini hala bilmiş değil. Şimdi bazı konularda reddi miras yapıyorlar. Sıkıştıkları zamanda şunu söylüyorlar; onu eski yönetim söyledi. Eski yönetim kim? Senin genel başkanın, arkadaşların. ve eski genel başkan da diyor ki 'Beni şu ana kadar hiç aramadı'. Arasa ne yazar aramasa ne yazar? ve CHP'de yönetim değişti. Bunlar Anayasa değişikliğine 'Hayır' demeyi de önceki yönetimden miras devraldılar. Aslında orada da reddi miras yapacaklar ama şimdi buna cesaretleri yok."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun referandumda oy kullanamayacağını söyleyen Başbakan Erdoğan, "Sandığa gidebilirse, şu an oy kullanamama durumu söz konusu. Onu da belki bir kitabına uydurabilirler onu da söyleyeyim" dedi.

NE TÜR FIRILDAKLAR DÖNÜYOR

Kılıçdaroğlu'nun düz mantığı çok sevdiğini, günlerdir düz mantık yürüterek sonuca varmaya çalıştığını vurgulayan Erdoğan, "Ne diyor? '27 Nisan bildirisinden sonra AK Parti'nin oyları arttı. Öyleyse AK Parti 27 Nisancılarla işbirliği yaptı'. Düz mantık dedik ya işte bu sonuca varıyor" dedi. Erdoğan, bu konudaki sözlerini şöyle sürdürdü:

"Peki ben de o zaman şunu söylüyorum. Bir düz mantık da benden. CHP'de kirli bir senaryo devreye sokuldu. Bir kaset skandalı ortaya çıktı. Ardından ne oldu? Şu andaki genel başkan 'ben aday değilim, aday olmayacağım. Böyle bir şey düşünmüyorum' dedi mi? Hatta o günkü genel başkanı evinde de ziyaret etti. Ne kadar güzel bir kibarlık. ve ziyaretinden sonra da 'adaylık düşünmüyorum' dedi. Aaa bir de baktık ki. Yine bir düz mantık. 'Adayım' diyor. Bu nasıl bir dürüstlük ya? Hemen ardından kurultaya gidildi. ve şimdiki yönetim ortaya çıktı. Kaset olayında kim kazanç sağladı. O zaman bu kasetin mimarı kim? Görüyorsunuz değil mi? Ne tür fırıldaklar dönüyor. Kaset olayı kimin ekmeğine yağ sürdü? Kaset skandalından sonra kim Genel Başkan oldu? Eeee, öyleyse? Kim kiminle işbirliği yaptı da bu sonuç ortaya çıktı? Cevabını ben vermiyorum, cevabını CHP'nin genel başkanı versin.'

AÇIKLAMAK ZORUNDA DEĞİLİM

''27 Nisan bildirisiyle ilgili suç duyurusunda bulunacaklarmış' diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

''Bir kez daha soruyorum. Ben Başbakan olarak, bütün genelkurmay başkanlarıyla baş başa görüşürüm, bunun da kimseye hesabını vermem. Bu benim yetkimdir. ve baş başa yaptığım görüşmeler de benimle mezara gider. Biz bildiğiniz gibi televizyonlardaki kamera şakalarına alışık değiliz. Biz gizli kamera ile gizli oda muamelesi yapan bir anlayışın mensupları değiliz, o hesabı onlar yapsın. Biz devlet ciddiyeti nedir bunu biliriz ve devlet ciddiyetinin gereğini yaparız. Bir Başbakan, Genelkurmay Başkanı ile baş başa görüşmeyi her zaman yapar ve bunu da kimseye açıklamaya mecbur değil. ve Genelkurmay Başkanı da açıklamak zorunda değil. Açıklanması gerekiyorsa basına açıklarız. Ama açıklanmaması gerekiyorsa bu, o insanlarla ölüme gider. Bu tarih boyunca böyle olmuştur."

'BİLMEDİĞİN YOLA GİRME, DAKLAŞIR DÜŞESİN'

"Buradan, Isparta'dan CHP Genel Başkanı'na, Ispartalıların tavsiyesini hatırlatıyorum" diyen Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

"Sizin güzel bir sözünüz var. Bilmediğin yola girme, daklaşır düşesin. Bilmediğin aşı yeme, davul gibi şişesin. Öyle mi? Maşallah bol keseden atıyor. İki ev, iki anahtar verenler vardı geçmişte. Ispartalılar onları çok iyi tanır. Bunlar iki evi, iki anahtarı da gölgede bıraktılar. Merkez Bankası'na 24 saat para bastırsalar, bunların vaatlerini karşılamaya yetmez."

MEMUR KEMAL EFENDİ SSK'YI BATIRDI

Kılıçdaroğlu'na yüklenmeyi sürdüren Başbakan Erdoğan, "Şöyle tesadüfen bir SSK Genel Müdürlüğü verdiler, memur Kemal Efendiye. O görevi yaptığın zaman SSK'yı batırdın ya, her yıl zarar, zarar, zarar. İşte buyurun rakamlar ortada. Zaman gelecek onları da açıklayacağım ama şimdi normal bir genel seçimde değiliz. Şimdi Anayasa'nın içeriğini konuşuyoruz. Ne diyor kendisi beyefendi. Kaynak nerede deyince? 'İktidara geldiğimizde görürsünüz' diyor. Gelemeyeceksin ki sen iktidara, böyle bir şey yok. Bu millet CHP zihniyetinden çok çekti, bunlara iktidar vermez, vermez. Geçen yıl 3 Mart'ta Isparta'ya geldiğimde, CHP'nin eski genel başkanına Ispartalıların sözlerini hatırlatmıştım. Şimdiki genel başkana da hatırlatmak artık farz oldu. Ne diyor Ispartalılar, 'Ağzına bakan, zabahına bayram olcek zanneder', 'Yağını bulgurunu hazırlamadan aş bişimeye durulmaz', 'Düz yol varıkana çamıra basılmaz'. Bunlarda yağ olmaz, bulgur olmaz, tüpgaz olmaz. Çünkü bunlar ne zaman iktidar ortağı oldularsa, o zaman yağ da, bulgur da, tüpgaz da, kıyma da piyasadan çekildi, her taraf kuyruk oldu.'

ISPARTA'DAN NOTLAR

Başbakanlığa ait Ana uçağı ile SDÜ Havalimanı'na gelen Başbakan Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye ve oğlu Bilal Erdoğan ile İçişleri Bakanı Beşir Atalay eşlik etti. Isparta Valisi Ali Haydar Öner, Belediye Başkanı MHP'li Yusuf Ziya Günaydın ve partililer tarafından karşılanan Erdoğan, otobüsle Cumhuriyet Meydanı'na geçerken konvoyu havadan polis helikopteri izledi. Polis köpekleri 'Rocky' ve 'Balyoz' konvoydaki tüm araçları kontrol etti. Başbakan Erdoğan'ın havaalanından miting alanına kadar kullandığı yol güzergahına ve miting alanındakilerin üzerine pompalarla gülsuyu püskürtüldü. Konuşması sırasında öğle ezanı okununca ara veren Erdoğan, mitingin ardından Isparta Valiliği'ni ziyaret etti ve burada öğle yemeğini yedi. Başbakan Erdoğan, daha sonra Çünür Mahallesi'ndeki 4.5 milyon liraya malolan TOKİ İlköğretim Okulu'nun açılışını yaptı.

KONUŞMASI DHA FEED?DEN CANLI VERİLDİ

DETAYLAR GEÇİLİYOR

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title