Haberler

İsmetpaşa Caddesi'ne Görkemli Açılış

Güncelleme:

Uşak Belediyesi kentin imaj projelerinden birisi olan İsmetpaşa Caddesi Yenileme Projesi'nde biten caddenin açılışını törenle gerçekleştirdi.

Binlerce vatandaşın katıldığı törende halk oyunları grupları, müzik grupları, pandomim sanatçıları, canlı heykeller, masal kahramanları ve cadde süslemesi ile görsel bir şölen tadı verildi. Caddenin açılışına Belediye Başkanı Ali Erdoğan'ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Gündüz, Tuncay Yılmaz ve Işıl Akgün, Uşak Belediyesi birim müdürleri, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Caddenin açılışında açılış konuşmasını caddenin mimarı olan Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde görevli Doçent Doktor Nevzat Oğuz Özer yaptı. Caddenin güzel caddeler arasında yerini aldığını belirten Özer, " Caddenin her anlamı ile Avrupai bir havada olduğu görüyoruz. Caddemizin mimarisini gerçekleştirirken en ince ayrıntısına kadar düşündük. Birkaç etaptan oluşan bu proje ile Uşak'a ayrı bir hava katmak istedik. Şimdi bunu görüyoruz" dedi. Uşak'ta kentin imajını yenilemek adına önemli bir aşamanın geçildiğini ifade eden Belediye Başkanı Erdoğan ise bu bağlamda caddenin kendileri için önemli olduğuna dikkat çekti. Proje ile kentin daha da güzelleşeceğini aktaran Başkan Erdoğan, " İlimizde caddemizin güzelleşmesi bizler için daima ön planda oldu. Daha önceki dönemde caddemizin altyapısını tamamen bitirmek bize nasip olmuştu. Şimdi ise caddenin değişimi yine bize nasip oldu. Biz caddemizin halkımıza yakışan bir hal almasını ümit ediyorduk. Şimdi son halini görünce mutluluğumuz bir kat daha arttı" ifadesini kullandı.

Proje kapsamında çalışmalarında hedeflerine ulaştıklarını belirten Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde görevli Doçent Doktor Nevzat Oğuz Özer Böyle bir kentte olmaktan gurur duyuyorum. Burada yapılanlar ve vatandaşların ilgisi ne kadar güzel bir kentte olduğumuzu bize gösterdi. O yüzden Uşak'ta olmaktan mutluyum. Biz eşimle yarışmaları girip proje hazırlıyoruz. Uşak Belediyesi ile tanışmamız da proje sayesinde oldu. İsmetpaşa Caddesi projesi büyük bir projedir. Yaklaşık bin 200 metrelik bir kentin omurgasını planlıyor. Birinci bölge Ulu Cami ve çevresini kapsıyor. İkinci bölge İsmet Paşa Caddesi, üçüncü bölge hükümet konağı ve meydanı, dördüncü bölge Orhan Dengiz Bulvarı ve beşinci bölge ise Milli Egemenlik Parkıdır. Amacımız bu caddeyi sadece kat edilen bir cadde olmaktan çıkarıp, eğlenmek dinlenmek ve bilgi edinmek için kullanılan bir cadde haline getirmekti. Gördüğüm kadarı ile bunda başarılı olduk" dedi.

Caddenin yeni hali ile göz doldurduğunu dile getiren Belediye Başkanı Ali Erdoğan, " Kentimizin eski merkezi olan caddemizde değişim yapmak bizi mutlu etti. Biz bu caddenin değişen gelişen şehirde atıl kalmamasını istedik. İlk dönemimizde caddenin bütün kotları ve altyapı sorunlarını çözmüştük. Bu dönemde de aynı bir evin salonu gibi yenileme gereği hissettik. Çünkü bu cadde esnafı değişen ve gelişen alışveriş mantığının dışında kalacaktı. Ayrıca yayaların daha işlevsel bir cadde kullanması gerekiyordu. Bir tarafta Ulu Cami ve bir tarafta Burma Cami olduğu için tarihi dokunun da ayağa kalkması gerekiyordu. Çok iyi bir yarışma programı yapıldı. İki hocamız da başarılı hocalardı. Her aşamasını yakından takip ettiler. Bizim belediye personelimiz de hassas davrandı. Belediye şirketi olan UTAŞ da ihaleyi aldı. Çalışmalar sonunda Avrupai bir cadde ortaya çıktı. bu devam edecek. İhalesini gerçekleştirdiğimiz Tiritoğlu Parkı'nda da çalışmalar başlayacak ve sene sonunda hizmete açmış olacağız. Burada emeği geçen herkese ve esnafımıza da çok teşekkür ediyoruz. Yakında ilave oturma alanları da gelecek. Caddemiz Türkiye'nin en iyi caddelerinden birisi olacak. Vatandaşlarımızın yaşarken mutlu olacağı bir kent ortaya çıkarmak adına çalışmalarımız devam ediyor. Bu nedenle çalışmalarımızı planlıyoruz. İlimizde cadde projesi gibi başka projelerimizde devam ediyor. bunlardan birisi de jeotermal projesidir. Yakın zamanda açılacak olan tesisimiz ile insanlarımız başka şehre muhtaç kalmayacaklar" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Erdoğan projeyi gerçekleştiren mimarlara ve UTAŞ firması yetkililerine plaket taktim etti. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından ise protokol caddeyi gezerek son halini inceledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ali Erdoğan Işıl Akgün Uşak Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title