Haberler

İsmailağa Cemaati, kadınların Mahmut Ustaosmanoğlu'nun cenazesine katılmamasını istedi

Güncelleme:

İsmailağa Cemaati, liderleri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun cenazesi ile ilgili kadınlara bir uyarıda bulundu. Ustaosmanoğlu'nun hanımların cenazesine katılmasına razı olmadığı belirtilen açıklamada, "Hanım kardeşlerimizin, Mahmut Efendi Hazretlerimizin bu hassasiyetini dikkate alıp cenazeye katılmamalarını rica ederiz." denildi.

Bir süredir yoğun bakımda tedavi gören İsmailağa Cemaati lideri, din alimi Mahmut Ustaosmanoğlu 93 yaşında hayatını kaybetti. Ustaosmanoğlu'nun vefat haberini torunu Muhammed Fatih Ustaosmanoğlu sosyal medya hesabından, "Mahmud efendi hazretleri dedem hazreti Allah'a vasıl oldular" notuyla paylaştı.

"ŞEYHİMİZ 01.50 İTİBARIYLA HAKK'A YÜRÜDÜ"

İsmailağa Cemaati'nden yapılan açıklamada ise, "24 Zilkade 1443 Perşembe gecesi saat 01.50 itibarı ile sevgili şeyhimiz Mahmud Efendi Hazretlerimiz Hakk'a yürümüş ahirete irtihal etmiştir. Cümle Ümmet-i Muhammed'in başı sağ olsun. Cenazesi 24 Haziran 2022 Cuma günü Cuman Namazını müteakip Fatih Camii'nden kaldırılacaktır." denildi.

"HANIMLARIN CENAZEYE KATILMAMALARINI RİCA EDERİZ"

Mahmut Ustaosmanoğlu'nun cenazesiyle ilgili İsmailağa Cemaati'nden yapılan açıklamada ise kadınların cenazeye katılmaması istendi. Söz konusu açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Hanım kardeşlerimizin dikkatine! Mahmut Efendi Hazretlerimizin hanımların cenazelere katılmalarına râzı olmadığı kesin bilinen bir husustur. Dolayısıyla hanım kardeşlerimizin, Mahmut Efendi Hazretlerimizin bu hassasiyetini dikkate alıp cenazeye katılmamalarını rica ederiz."

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Güncel

Mahmut Ustaosmanoğlu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi?
500

Yorumlar (45)

ömer uzunhasaoglu:

Allah rahmet eylesin. Kadınlar cenaze namazına gelmesin sözü için Bazı yorumlarda kadınlara bu düşmanlık ne diye yazılmış . Yanlış düşünüyorsunuz. Kadınların o kalabalık erkeklerin içinde günaha girmemeleri için bu konuda art niyetli olmayın lütfen.

418
307
yanıtYanıtla
Cemre Şentürk:

Diğer bazı insanlar gibi kaba bir şekilde yanıtlamadığınız için teşekkürler. Ben bu durumun islamofobiyi artıracağını ve zaten İslamı karalamak isteyenlere fırsat vereceğini düşündüğüm için öyle yazmıştım. Art niyet değil bilakis iyi niyet vardı

yanıt2
yanıt0
Reis şeker:

Allah rahmet eylesin inşaAllah Fitne fesat çıkmasın diye çok güzel düşünmüş Allah'ın dostu

232
312
yanıtYanıtla
Cemre Şentürk:

Ya bu günümüzün hacı hocalarının kadınlarla derdi ne? Ne yaptık biz size? Peygamberimiz zamanında kadınlarda mescitte namaz kılar, ilim öğrenirmiş. Kadınlarda toplumda daha aktifmiş. Şimdi ise İslamı kadınlardan nefret eden bir din gibi gösteriyorlar.

280
220
yanıtYanıtla
GÜL:

Kadın doğurur, kadın büyütür besler sütünü emzirir, kadın olmasa dünyaya gelemez ama kadın cenazeme katılmasın der.. Buyrun Haklarınızı helal ediniz. yine de kadın eder de erkek etmez..

219
280
yanıtYanıtla
Hüseyin SOZAK:

Katılmaması hem şeriat ölçüsü hemde aşırı kalabalık olacaktır kadınlara eziyet olacaktır. Burada ki maksat yine kadınları düşünmek

yanıt152
yanıt126
Abura Demirel:

bırak bu feminist lafları Hz İsanın babası yok ! doğum yapmakla anne baba olunmuyor senin gibi cinslerde piyasada çok dolu ! bak benimkisine kafasız anam babam öldü bir sürü bana borç bıraktı kendisi gençliğinde yediler içtiler ! demekki anne baba duasıyla olmuyormuş

yanıt14
yanıt146
Reis şeker:

Cahil ile etme muhabbet demiş atalarımız al bı cahil

yanıt80
yanıt23
bill bill:

efendi hazretleri nedir yaaaaaaaa ????

266
222
yanıtYanıtla
EVO20 :

Yazdigin kelimelerin anlamini ogren ne demek sanki, sizin yaptiginiz gibi tapmiyorlar enazindan.

yanıt66
yanıt100
Tüm 45 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title