Haberler

İşletmelere 'Küçük Balık' Cezası

Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, denizlerde av yasağının kalmasının ardından 1 ayda yapılan 120 denetim sonucunda 15 işyerine 14 bin 385 TL idari para cezası uygulandığını, 981 kilo balığa el konulduğunu söyledi.

Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, denizlerde av yasağının kalmasının ardından 1 ayda yapılan 120 denetim sonucunda 15 işyerine 14 bin 385 TL idari para cezası uygulandığını, 981 kilo balığa el konulduğunu söyledi. Güven, ekiplerin özellikle belirlenen boyutların altında avlanılan küçük balıkların satılmaması için hassasiyetle çalıştıklarını dile getirdi.

Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven'de 1 Eylül'de av sezonunu başlamasıyla birlikte balıkçılıkta hareketli günlerin başladığını belirtti. Samsun'da 12 metreden küçük 362 ve 12 metreden büyük 109 trol-gırgır teknesiyle balıkçıların 'Vira Bismillah' dediğini söyleyen Güven, "Av sezonun başlamasıyla birlikte balıklar tezgahlardaki yerini almaya başladı. Buna paralel olarak Samsun Balık Hali'nde ve perakende satış yerlerinde kurumumuz tarafından da denetimler sıklaştırıldı. Balıkçı barınaklarında ve soğuk hava depolarında denetimlere ağırlık verilerek sezon sonuna kadar devam edecek. Bu denetimlerde küçük balık satılıp satılmadığını kontrolünün yanı sıra su ürünleri mevzuatına aykırı balık satışı yapılmaması, hijyen kuralları ve cezai müeyyideler konusunda bilgilendirmeler yapılıyor" dedi.

981 KİLO BALIĞA EL KONULDU

Hangi balıkların satılmaması gerektiğini anlatan broşürlerin satış yerlerinde balıkçılara dağıtıldığını dile getiren İl Müdürü Kadir Güven, "Küçük balıkların satışına kesinlikle müsaade edilmeyecek. Küçük balık satan işletmelere 959 TL idari para cezası uygulayarak, balıklara da el koyuyoruz. Tüm işletmelerimizi sıkıntı yaşamamaları için kurallara uymalarını istiyoruz. Bu kapsamda av sezonunu başlamasının ardından son 1 ay içinde 120 denetimde 15 işyerine 14 bin 385 TL para cezası kesildi. 981 kilo balığa da el konuldu. Kalkan, istavrit, lüfer, mezgit ve tekir balığına da boy yasağından dolayı el koyduk. Sezon boyunca ekiplerimizin yapmış olduğu denetimler hassasiyetle devam edecek" diye konuştu. - Samsun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kadir Güven Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title