Haberler

İşkur, 20 Kişiyi Meslek Sahibi Yapacak

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR), 20 kişinin meslek sahibi edilip, çalıştırılması amacıyla bir kot fabrikası ile protokol imzaladı.

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR), 20 kişinin meslek sahibi edilip, çalıştırılması amacıyla bir kot fabrikası ile protokol imzaladı.

Şanlıurfa'da işsiz ve mesleği olmayan vatandaşlara yönelik İŞKUR Şanlıurfa İl Müdürlüğü'nün çalışmaları sürdürülüyor. Teredenin Kot Fabrikası ile İŞKUR Şanlıurfa İl Müdürlüğü arasında 20 kişinin meslek sahibi edindirilip çalıştırılmasını ön gören protokol imzalandı. Protokole göre 6 ay boyunca teorik ve işbaşı eğitim görecek olan 20 kişi, kursun ardından fabrikanın dikim, paketleme ve üretim bölümlerinde istihdam edilecek. Kuruma başvuran işsizlerin en büyük sorunun meslek sahibi olmadığını belirten İŞKUR Şanlıurfa İl Müdürü Necdet Karasevda "Hem işsizlik sorununu çözmek hem de işsizleri meslek sahibi yapabilmek için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu kapsamda kurum olarak işletmelerle gerekli temasları kurup, işsiz ve meslek sahibi olmayan vatandaşlarımızın önce bir meslek edinmelerine sonra da iş gücü piyasasında kendilerine iş bulmalarına aracılık etmeye çalışıyoruz. Bu çerçevede imzaladığımız protokole göre 20 işsizimiz, aldıkları 6 aylık eğitimin ardından iş sahibi olacak" dedi.

Öte yandan 20 kursiyere günlük 25 TL'den kursiyer zaruri ücreti ödeneceğini ayrıca genel sağlık sigortası ve iş güvenliği sigortasının yatırılacağını da ifade etti. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Şanlıurfa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title