Haberler

Fatma Karaca'nın Annesi: Kızımın Namusu İçin Mezarını Açtırırım

Güncelleme:

Hatay'da 10 Ekim 2014 tarihinde eşi Fatma Karaca'nın boğazını keserek öldüren Ahmet Karaca'nın ikinci duruşması İskenderun 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Öldürülen Fatma Karaca'nın annesi: Kızımın namusu için mezarını açtırırım

Hatay'ın Dörtyol İlçesi'nde 10 Ekim 2014 tarihinde eşi Fatma Karaca'nın boğazını keserek öldürdüğü iddia edilen Ahmet Karaca'nın ikinci duruşması İskenderun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşma öncesi adliye önünde açıklamada bulunan Fatma Karaca'nın annesi Ayşe Helli, sanık ve yakınlarının kızının namusu hakkında bazı iddialarda bulunduğu hatırlatıp "Kızımın namusu için mezarını açtırırım" dedi.

İskenderun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, sanık Mehmet Karaca, Fatma Karaca'nın annesi Ayşe Helli, kardeşleri Veysel Helli, Arzu Durdu ve tarafların avukatları katıldı. Mahkeme heyeti, tanıkların dinlenmesinin ardından sanık Karaca'nın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Dava öncesinde Fatma Karaca'nın annesi ve kardeşleri, çeşitli kadın platformlarıyla birlikte cinayeti protesto ettiler. Adliye önünde toplanan kalabalık ellerinde Fatma Karaca'nın fotoğraflarını tutarak 'Fatma Karaca ölümsüzdür', 'Erkek adalet değil gerçek adalet istiyoruz' sloganı attılar.

Öldürülen Fatma Karaca'nın annesi Ayşe Helli, elinde kızının fotoğrafı ve gözyaşları içerisinde adaletin yerini bulmasını isteyerek, "Yemeğe çağırmıştım hepsini. Kızımı, anasının evine geldi diye, yemeğe geldi diye kesti. Kızıma iftira attılar. Namus davası açacağım. Gerekirse mezardan çıkartıp muayene ettireceğim. Benim çocuğum altın gibiydi iftira attılar" dedi.

Karaca'nın kardeşi Veysel Helli ise ablasını öldüren kişinin tiyatro oynadığını, yalan ve iftiralarla hakimi ve mahkemeyi yönlendirmeye kandırmaya çalıştığını öne sürerek şunları söyledi: "Biz burada adaletin tecelli etmesini bekliyoruz. Mahkeme heyetinden, devletimizden devlet büyüklerimizden katillere ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası vermelerini ve hiçbir şekilde kesinlikle indirim yapmadan bu davaları sonuçlandırmalarını bekliyoruz. Bizim tek derdimiz amacımız adaletin yerini bulmasıdır. Çok değil 3 gün önce yine 2 kadın erkek terörü kurbanı oldu. Belki şuan dahi bir kadın kardeşimiz can çekişiyordur bir erkek terörü yüzünden. Bir insan, annesinin evine yemeğe davetli olduğu, davet edildiği için öldürülür mü? Böyle bir zihniyet, böyle bir yaşam tarzı var mı? Yemeğe davet edildi diye kocası tarafından boğazı kesilerek hunharca 5 bıçak darbesiyle öldürüldü. Dağa kaçarken de polisler tarafından yakalandı. Bu adamın ne pişmanlığı, ne suçsuzluğu, ne de masumiyeti var. Gerçek adalet istiyoruz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Karaca İskenderun Dörtyol Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title