Haberler

İşitme Engelli Okullar Arası Halk Oyunları Türkiye Finali

Ordu'da Düzenlenen İşitme Engelli Okullar Arası Halk Oyunları Türkiye Finali'nde Ordu Nuriye Halit Çebi İşitme Engelliler Meslek Lisesi Türkiye Birincisi Oldu.

Ordu'da düzenlenen İşitme Engelli Okullar Arası Halk Oyunları Türkiye Finali'nde Ordu Nuriye Halit Çebi İşitme Engelliler Meslek Lisesi Türkiye birincisi oldu.

Ordu Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda iki kategoride gerçekleştirilen yarışmalara Türkiye'nin dört bir yanından lise ve ilköğretim okulları olmak üzere toplam 17 halk oyunları ekibi katıldı. 3 yıldır arka arkaya Ordu'da yapılan finallerde bu yıl Ordu Nuriye-Halit Çebi İşitme Engelliler Meslek Lisesi, birinci olma başarısı gösterdi. İlk defa Türkiye birincisi olan Nuriye Halit Çebi İşitme Engelliler Meslek Lisesi'nin arkasından 2.'liği İstanbul Yedi Tepe İşitme Engelliler Meslek Lisesi, 3.'lüğü Trabzon İşitme Engelliler Meslek Lisesi, 4.'lüğü ise Adana İsmet İnönü Kız Meslek ve Anadolu Kız Meslek Lisesi kazandı. İşitme Engelliler İlköğretim okulları arasında yapılan yarışmada ise birinciliği Amasya İşitme Engelliler İlköğretim Okulu alırken, 2.'liği Van İşitme Engelliler, 3.'lüğü Sivas İşitme Engelliler, 4.'lüğü ise Adana Seyhan İşitme Engelliler İlköğretim Okulu kazandı.

Nuriye-Halit Çebi İşitme Engelliler Meslek Lisesi Müdürü Selim Yücel, İşitme Engelliler Halk Oyunları Türkiye Finalleri'nin 3 yıldır arka arkaya Ordu'da yapılmasının kendilerine büyük mutluluk verdiğini söyledi. Kendi evlerinde mücadele ettikleri yarışmalarda birinci olmalarının kendilerine ayrı bir gurur verdiğini belirten Yücel, çok kısa zamanda çalışarak büyük bir başarıya imza attıklarını kaydetti. Büyük başarıda başta halk oyunları öğretmenleri Derya Duru olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür eden Yücel, 'Biz başarılı olacağımıza inanmıştık. Bunu da gösterdik. Bundan sonra da bu tür başarılarımız devam edecek' dedi.

Mimar Oktay Uğurel İşitme Engelliler İlköğretim Okulu Müdürü Hamdi Özcan da, her iki okulunda Ordu'yu başarı bir şekilde temsil ettiğini belirtti. Okullarının Jüri Özel Teşvik Ödülü almaya hak kazandığını hatırlatan Özcan, 'Emeği geçen tüm öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizin başarılarının devamını diliyorum' diye konuştu.

(HA-SA-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title