Haberler

Işıkara: 'Deprem Dede' Olarak Tavsiyem, Evlerine Dönsünler

Türk Kızılayı Genel Başkan Başdanışmanı Prof.Dr.Ahmet Mete Işıkara, Fethiye'de tsunami söylentisi nedeniyle evlerini boşaltanlara, dönmeleri tavsiyesinde bulundu.

Türk Kızılayı Genel Başkan Başdanışmanı Prof.Dr. Ahmet Mete Işıkara, Fethiye'de tsunami söylentisi nedeniyle evlerini boşaltanlara, dönmeleri tavsiyesinde bulundu. Ölüdeniz açıklarındaki depremin pazar günü olduğunu hatırlatan Prof.Dr. Işıkara, "Depremi takip eden 1-2 saat içinde tsunami olsaydı olurdu. Şimdi 3-4 gün sonra tsunami diye bir şey olmaz. 'Deprem dede' olarak tavsiyem, evlerine geri dönsünler" dedi.

Prof.Dr. Ahmet Mete Işıkara, Kızılay'ın, 'Toplum liderlerini teşkilatlandırma projesi, afet zararlarını azaltma programı' kapsamında, Zonguldak Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen eğitimi seminerine katıldı. Kentte görev yapan din adamlarına, 'Depremden korunma bilinci' konusunda bilgiler veren Prof.Dr. Işıkara, seminere verilen arada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"3-4 GÜN SONRA TSUNAMİ OLMAZ"

Prof.Dr. Işıkara, Fethiye'de, tsunami söylentisi üzerine halkın evlerini boşaltıp yüksek rakımlı yerlere çıktığı yönündeki haberlere çok üzüldüğünü söyledi. Prof.Dr. Işıkara, şöyle konuştu:

"Tsunami, bir büyük depremden sonra oluşur. 10 Haziran'da Fethiye'de deprem oldu. Bunu takip eden 1-2 saat içinde tsunami olsaı olurdu. Olmadığı için mesele bitti. Şimdi 3-4 gün sonra tsunami diye bir şey olmaz. Tsunami yok, dreprem tehlikesi var. Vatandaşlarımıza, 'Deprem dede' olarak tavsiyem, evlerine dönsünler. Tsunami tehlikesi yok. Bir bilim adamı çıkıp, 'Tsunami tehlikesi var' demiş mi? Dolayısıyla itibar etmesinler. Niye rahatsız ediyorlar kendilerini?"

Toplumu rahatsız etmekten kazanç bekleyen insanlar olduğunu, bu tür toplumu rahatsız eden unsurlara halkın itibar etmemesi gerektiğini vurgulayan Prof.Dr. Işıkara, 17 Ağustos depremini takip tüm depremlerde aynı şeylerin görüldüğünü söyledi.

"SİLOPİ'DE MESELE BİTMEDİ"

Şırnak'ın Silopi'de sabah meydana gelen Richter ölçeğine göre 5.5 büyüklüğündeki depremi de değerlendiren Prof.Dr. Işıkara, şöyle konuştu:

"Orada bana göre mesele bitmedi. Hasarlı evlere kimse girmesin. Tedbirli olsun oradaki vatandaşlar. Ben Güney'de doğup büyüyen bir insanım. Yazın dışarıya yatak atar yatardık. Dolayısıyla bir süre akşamları içeriye girmesinler. Çünkü artçı depremlerden ziyade, orası 2 defa 7'nin üzerinde depremlere sahne olmuş. Dolayısıyla biraz dikkat edelim." - Zonguldak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türk Kızılayı Zonguldak Fethiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title