Haberler

Işıkara'dan Fethiye Depremi Yorumu

Türk Kızılayı Genel Başkan Başdanışmanı Prof.Dr.Ahmet Mete Işıkara, Fethiye depreminde 64 kişinin yaralanmasına şaşırdığını söyledi.Prof.Dr.Ahmet Mete Işıkara, Türk Kızılayı'nın Zonguldak'ta düzenlediği seminer ve proje tanıtım toplantısına katıldı.

Türk Kızılayı Genel Başkan Başdanışmanı Prof.Dr. Ahmet Mete Işıkara, Fethiye depreminde 64 kişinin yaralanmasına şaşırdığını söyledi.

Prof.Dr. Ahmet Mete Işıkara, Türk Kızılayı'nın Zonguldak'ta düzenlediği seminer ve proje tanıtım toplantısına katıldı. Programlar öncesi Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, makamında Işıkara'yı ağırladı.

Türk Kızılayı'nın projesi hakkında bilgi veren Işıkara, Fethiye'de yaşanan deprem sonrası psikolojilere çok ilginç bir tepki gösterdi. 64 kişinin deprem esnasında kendini balkondan atmasını şaşkınlıkla karşılayan Işıkara, şöyle konuştu: "Fethiye'de olanlara çok üzüldüm. 64 kişi ya, kardeşim sen kendini balkondan niye atıyorsun. İnanılır gibi değil. Hele bir tanesi vardı yatmış yere üzeri çıplaktı. On saniye sabret. Bu neden kaynaklanıyor, bilgisizlikten kaynaklanıyor. Bu projenin Kızılay tarafından yapılması çok önem arz ediyor. Bu Fethiye'de olanlardan sonra yani bu eğitimin ne kadar önemli olduğu ortaya çıktı. Bizim millet maalesef biraz tembel. Depremi çabuk unutuyoruz. Ne zaman deprem varsa o zaman depreme karşı ilgi oluyor. Deprem ne zaman unutuluyor o zaman depreme olan ilgi kayboluyor." - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türk Kızılayı Zonguldak Fethiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title