Haberler

IŞİD Türkiye Sınırına Mayın Döşüyor

Güncelleme:

Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı bordo bereli bir ekibin geçtiğimiz günlerde sınır ötesine yaptığı müdahalenin ardından IŞİD sınıra mayın döşemeye başladı.

Türk askerinin sınır ötesindeki keşif operasyonuyla tedirginliği iyice artan terör örgütü IŞİD, kontrol ettiği bölgelerde 50 kilometrelik hat boyunca mayın döşedi. Karaköprü-Çobanbey- Cerablus hattını tuzaklı mayınlarla dolduran IŞİD'in, bunu yapmasındaki temel sebep ise 'ani baskın korkusu.'

Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı bordo bereli bir ekibin geçtiğimiz günlerde sınır ötesine yaptığı müdahalenin ardından IŞİD terör örgütünden 'mayın' hamlesi geldi. Pazar gününden buyana örgüt, kontrol ettiği bölgelerde sınır boyunu mayınladı. Türkiye tarafından olası bir ani müdahale ihtimaline karşı yaklaşık 50 kilometrelik alana mayın döşendi.

AMAÇ: BASKINI YAVAŞLATMAK

Kilis'e yönelik artan saldırılar sonrası sınır ötesi müdahale ihtimalinin artması, yetkililerin bu yönde yaptığı açıklamalar ve TSK'nın sınır boyunca tahkimatını güçlendirmesiyle birlikte terör örgütü IŞİD iyice panikledi. Sınırda yoğun mayınlama faaliyetine girişen IŞİD, Kilis'in 18 kilometre güneyinde yatay bir hat izleyerek Karaköprü'den Çobanbey ve oradan da Cerablus yönünde 50 kilometrelik hat boyunca mayınladı. Suriye'den Türkiye'ye geçmeye çalışan sivilleri de tehdit eden yoğun mayınlama çalışmasında öncelikli hedefin, Türkiye tarafından gelecek ani baskınları geciktirmek olduğu belirtiliyor. Sınır boyunda yeralan ağaçlık bölgeler ve evlere de tuzak amacıyla patlayıcılar yerleştirildi.

YİNE PYD'YE 'YOL' AÇTI

IŞİD'li teröristlerin, sınır bölgesine kendi imalleri olan plastik kalıplı elyapımı mayınları döşediği kaydediliyor. Cerablus'un batı sınırından başlayarak Çobanbey, Hacıveli, Selamlar, Halvaniye, Al Bir, Arap İzza, Ayyaşe, Hacılar ve Ömer Barak, örgüt tarafından mayınlanan bölgeler arasında. Bu arada IŞİD ve PYD arasında ulaşım kanalı da açıldı. Kontrolü IŞİD'te olan Azez'e bağlı Kefer Nasıh köyü ile bir diğer terör örgütü PYD'nin muhaliflerden geçtiğimiz günlerde ele geçirdiği Ahraz köyleri arasında ticari koridor açıldı. Bu adımla birlikte Afrin kantonu ile IŞİD'in kontrolündeki bölgeler arasında ticari alışveriş dönemi başlamış oldu. Açılan bu yoldan kamyon ve minibüs geçişleri dikkat çekiyor.

(Kaynak: Yeni Şafak)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Karaköprü Cerablus Türkiye Kilis Güncel Haberler

500

Yorumlar (57)

kayserili:

IŞİD PKK dan her zaman daha iyidir. . . . . . . . . . . .

14
39
yanıtYanıtla
Salla:

Yenişafak tarih senide unutmayacak sallama haberde kendinizi aştınız. . . Yok özel kuvvetler yok telsiz kapatıldı hikayeleri, adama sormazlarmı madem bu kadar iyisiniz kendi ülke içindeki olaylar aylardır devam ediyor. .

24
24
yanıtYanıtla
türk:

pyd orada olsaydı türkiyeye saldırmaz dı türkiyenın akılsız planı ışıd cani bir örgütt pyd ise oranın yerli halkı türkiye kürt düşmanlığı yüzünden bu hale geldik kürtler bizim kardeşimiz onlar bizim canımız biz onlara sahip çıkmalıydık büyük bir imparatorluk gibi kardeşçe yaşayabilirdik bunu tayyip erdoğan mahfetti

35
10
yanıtYanıtla
gandalf:

AKP den önce PKK terör eylemi yapmıyormuydu, önceden aş evimi işletiyordunuz

yanıt0
yanıt11
27antepo:

işid mayın döşüyor askerlerde seyrediyor miletin aklıyla alay etmek demek buna denir koyun miletim

28
2
yanıtYanıtla
seba:

Turkiye boyle giderse 2. Kurtulus savasini yapacak etrafimiz her turden terorist kayniyor boyle giderse ben bir bayan olarak dahi ulkem icin savasmaya hazirim. yeter ki tum ulkeyi karistiranlar ve ulkeme kasteden kim varsa yok olsun.

14
9
yanıtYanıtla
adamı HASTA ETMEYİN:

ŞAFTI BOZUK adam doğru diyor bütün ülkeler bize çevirmiş gözü güneydoğu doğuda bi bizim topraklar kaldı onuda dolaylı yollarla almaya çalısıyorlar bizde hepsine karşı savaş veriyoz tek o hainlere deilki senin anlaman kıt yada zihniyetin bozuk

yanıt0
yanıt0
vali:

Tüm oyunlar Türkie icin Uyanik olmaliyiz. Türkiye Tüm suriyelileri sinir disi etsn . hangim üöke aliyorsa alsi

19
3
yanıtYanıtla
VATANIMIZ TÜRKİYEMİZ:

HANGİ ÜLKENİN EMRİNDE HANGİ ÜLKEYE AİT BU IŞIT MAYIN FABRİKASI, SİLAH FABR, KASIMI VARKİDE SURİYENİN GÜNEYINE MAYIN DÖŞÜYOR?İKİ YÜZLÜ AVRUPA, İKİ YÜZLÜ AB, BİRLEŞMİŞ MİLLETLER NEYİN PEŞİNDESİNİZ ÇEKİN ELİNİZİ MÜSLÜMAN HALK ÜZERİNDEN.

16
3
yanıtYanıtla
ahmet:

ışid ile akp ortaktır danışıklı dövüş. suriyeye girmek için kilis bombaları bahane. akp nın amacı güvenli bölge oluşturmak oradan da suriyede kalan diğer 10 mılyon arabı ülkemıze getırmek. tabı bu arada mıllıyetcı naraları atılacak yüzlerce askerde fıtrat gereği şehit olacak. bizim koyunlarımızda alkışlayacak

12
7
yanıtYanıtla
Tüm 57 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title