Haberler

IŞİD'in Hilafet İlanına Lübnanlı Örgüt Biat Etti

Güncelleme:

Lübnan'ın "Baalbek Özgür Sünniler Tugayı" örgütü, IŞİD lideri Bağdadi'ye biat ettiğini açıklarken örgüt faaliyet alanını Lübnan'a da genişletmiş oldu.

Lübnan'daki Özgür Baalbek Sünniler Tugayı örgütü, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) lideri Ebubekir el-Bağdadi'ye biat ettiğini duyurdu. IŞİD faaliyet alanını Irak ve Suriye'den sonra Lübnan'a da genişletmiş oldu.

"IŞİD'E BAĞLANDIK"

Örgütün resmi sosyal paylaşım sitesi hesabından yaptığı açıklamada, "hilafet devleti" ilanına olumlu cevap verildiği, örgütün IŞİD'e bağlandığı belirtildi. Açıklama ile birlikte IŞİD, faaliyet alanını Irak ve Suriye'den sonra Lübnan'a da genişletmiş oldu.

TÜM ÖRGÜTLERE BAĞLILIK ÇAĞRISI

Terör örgütü IŞİD sözcüsü Ebu Muhammed el-Adnani, IŞİD'in Irak'ta "hilafet devleti" kurduğunu ve örgütün lideri Ebubekir el-Bağdadi'yi de "halife" ilan ettiğini duyurarak, sadece Suriye ve Irak'taki değil tüm dünyadaki cihat gruplarını IŞİD'e bağlılıklarını ilan etmeye çağırmıştı.

LÜBNAN'DA IŞİD'E BASKIN

Baalbek Özgür Sünniler Tugayı örgütü, 17 Mart'ta, ülkenin kuzeydoğusundaki "Hizbullah'ın kalelerinden" kabul edilen Hermel bölgesinin en-Nebi Osman beldesinde, bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenlemişti. Saldırıda 2'si Hizbullah militanı 4 kişi ölmüş, 4 kişi de yaralanmıştı.

Lübnan güvenlik güçleri, 2 hafta önce, Beyrut'un Hamra semtindeki çeşitli otellere baskınlar düzenleyerek IŞİD mensubu olduğundan şüphelenilen 16 kişiyi gözaltına almıştı. Zanlılardan Komor Adaları asıllı bir Fransız vatandaşının "intihar saldırısı gerçekleştirmek üzere" Lübnan'a geldiğini itiraf ettiği ileri sürülmüştü. Zanlı daha sonra Fransa'ya iade edilmişti.

ÖRGÜT SALDIRILARI ÜSTLENMİŞTİ

Örgüt, Lübnan'ın doğusundaki Bekaa bölgesinde Hizbullah'ın etkili olduğu yerlerde de çeşitli eylemler düzenlemişti. Örgüt, en son geçen nisanda Esad rejimi yanlılarının yaşadığı Lübnan'nın sınır kasabası Lebve'ye yapılan roketli saldırıları üstlenmişti. Saldırılarda 1 kişi ölmüş, 1 kişi de ağır yaralanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Lübnan Suriye Irak Işid Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (25)

abdullah:

Tüm dünyadaki hilafet ve cihat sevdalıları işid e bağlanmalıdır.. biz osmanlı sevdalılarıda işid e fiilen katılmasakta kalben bağlılık göstermeliyiz..

6
24
yanıtYanıtla
ebu el ensarn.1981.n@hotmail.com:

suphanallah,yanlış yoldasın.....biraz sabredinnnnn!!!...

yanıt0
yanıt0
hak din islam:

allahu ekber neyi tartisiyor sunuz kur anin hukmuyle yasamak insanliga bahsedilmis en buyuk nimettir ve bu insanlarin vesilesiyle hilafet devleti oldu muslumanlara farz oldu hicret kim kim kendine musluman deyip te o saflara katilmassa bulundugu demokratik devletlerde yasamaya devam eder se muslumanligindan schupe ederim

7
18
yanıtYanıtla
dünya vatandaşıibrahim.996@hotmail.com:

dünya kupası diye ıraklı birinin kafasını kesip top oynayan bir zihniyetteler bunlar. kur''an''ın neresinde yazıyor cahil. sen git o zaman oraya.

yanıt0
yanıt0
rizariza@yahoo.com:

katliam başkadır cihat başkadır..isidin yaptığı katliamdır.. cihad değildir.. Ben ise senin müslüman olmadığın rus tohumu olduğuna katiyyen yakinim var. ve sen hayvandan enamdan daha aşşağısın

yanıt0
yanıt0
insan72:

biji ypg geliyor saklanın

13
11
yanıtYanıtla
abdullahabdullah@mail.com:

o saklanmayı ypg iyi beceriyo adamlar kuzey ırakı elini kolunu sallayarak ele geçirdi sizin ypg ler neredeydi yerin altınamı saklandınız korkudan...hade ordan sizden ançak türklerin askerleri korkar...

yanıt0
yanıt0
ali veli konya:

irak bolunmesin tamamini feth edin kurt devleti kurulmasin, o topraklar binlerce yildir araplarin hakkinizi kimseye yedirmeyin. petrol orda yasayanlarin hakki azinliklarin degil.

9
10
yanıtYanıtla
Kurdislamkrduoeouruijduuto54@yahoo.com:

sen patlayacaksin hasedinden ama Kurdistan kurulacak ve gercekislami yasayan en guzel ulke Kurdistan.hey isid turkiyeye gelin bunlar putperest Irkci seytani takib ediyor,zaten bunlari biliyor isid gerek yok.kurdistan Kurdlerin hakkidir yillarca calinmis.sana .. cikan nedir anlamak guc provakatorsun yahudisin belli.

yanıt0
yanıt0
beyazıt dermandermanbey6@hotmail.com:

bu işler öyle olmuyor. bir zamanlar emevi ve abbasi devletlerini kurarak ispanyayı bile fetheden araplar şimdi bölünmüş parçalanmış. büyük arap milliyetçesi lawrance bile onları kurtaramamış.

yanıt0
yanıt0
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title