Haberler

Barzani, Saldırıların Artırılmasını İstedi

Güncelleme:

Mesut Barzani'nin, koalisyon ülkelerinden Kobani'deki IŞİD hedeflerine yönelik hava saldırılarını artırmasını istediği belirtildi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'nin, koalisyon ülkelerinden Kobani'deki IŞİD hedeflerine yönelik hava saldırılarını artırmasını istediği bildirildi.

HAVA SALDIRILARININ ARTIRILMASINI İSTEDİ

Peşmerge Bakanlığı Sözcüsü Cabbar Yaver, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Mesut Barzani, Kobani'nin düşmemesi ve IŞİD teröristlerinin püskürtülmesi için koalisyon güçlerinden hava saldırılarını artırmalarını istedi" dedi.

"BARZANİ TÜRKİYE'DEN İZİN İSTEDİ Mİ?"

" Kobani'ye, Peşmerge göndermek için Barzani'nin Türkiye'den izin istediği iddiaları doğru mu?" sorusuna net bir yanıt vermeyen Yaver, "Barzani, IŞİD karşıtı koalisyonda yer alan bütün ülkelere çağrıda bulundu ve Kobani halkına her türlü yardımın yapılmasını istedi" diye konuştu.

"BARZANİ IŞİD SALDIRILARININ DURDURULMASINI İSTEDİ"

Öte yandan IKBY Başkanlık Divanı Başkanı Fuat Hüseyin, yaptığı yazılı açıklamada, Mesut Barzani'nin saldırıların başladığı günden beri Kobani halkının yanında olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Barzani, uluslararası kamuoyundan Kobani'nin imdadına yetişmelerini ve IŞİD saldırılarını durdurmasını istedi. Ayrıca Türkiye tarafına geçen sığınmacılara gerekli insani yardımın ulaştırılmasını talep etti. Kobani'nin içinde bulunduğu bu olumsuz koşullara karşı Kürdistan halkı ve yönetimi, Rojavalı kardeşlerinin destekçisi ve müttefikidir."

Kaynak: AA / Güncel

Mesut Barzani Türkiye Kobani Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500

Yorumlar (27)

öneri yorum:

hergün zırr zırr zırlayacağına sıkıyosa ATATÜRK gibi geç askerinin başına, git cepheye. kafa şişirme durmadan. fakat sen barzanisin, o ise ATATÜRK. işte fark bu. . .

36
41
yanıtYanıtla
ahmet yılmaz:

haklısın biri ölü biri diri diri olanı halkın başında dimdik ayakta ölü olanı ise toz olmuş fark burda

yanıt0
yanıt0
samsun mehmet:

Barzaninin halkın lideri değil aşiret lideri niye buzamana kadar ordu kuramadı yanibaşında petrol var iyi eğitimli ileri görüşlü lidere ihtiyacı var kürtlerin

yanıt0
yanıt0
ahmet:

ahmet yılmaz denen mal, biri toz oldu evet, ama kurduğu devlet hala ayakta, adamı tüm dünya takdirle anar ve en büyük lider sayılır, sizin palyaçonun neyi var haa vatan haini pislik. . .

yanıt0
yanıt0
mehmet has:

ahmet yılmaz denen salak, harbi geri zekalısıni bari yazmada salaklığını tüm dünyaya ilan etme, zavallı gerizekalı canlı. . .

yanıt0
yanıt0
HAKLI YORUM:

Arkadaş sözkonusu olan islam ise ırkımı tanımam bir kürt olarak. PKK gibi sosyalist-marksist bir örgüt kürt halkının temsilcisi olamaz.

29
45
yanıtYanıtla
......:

haa senin müslümanlığın şüpeheli vede kürtlüğünde birbirine zıt sözlerin o aklınla şahanla iyi film yaparsınız

yanıt0
yanıt0
mehmet eser:

kürt için gerekirse ölürüm fakat pkk uşakları müslüman düşmanları hesabına çalışanlar için tırnağımı kesmem yaşasın türk ve kürt halkı

yanıt0
yanıt0
seyit yildiz:

korku dan ne konusacagini bilmiyor sizinde sonunuz hayirli deyil cunku sattami arkadan vurdunuz zulum yapan zulumle gider

19
16
yanıtYanıtla
anlayana:

saddamda kendine dünya lideriyim diyordu RAMSFELTDE demişti arkasında güçlu askeri ve halk desteği var sözleri ile okşadı saddam sultan olmaya çalıştı saddam sonra nerde ve nasıl yakalandı git izle hafızanı tazele

yanıt0
yanıt0
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title