Haberler

IŞİD, İkinci ABD'li Gazetecinin de Kafasını Kesti

Güncelleme:

IŞİD rehine olarak tuttuğu ve annesinin "Oğlumu bana bağışlayın" sözleri ile tanınan ABD'li gazeteci Steven Sotloff'un kafa kesme görüntülerini yayınladı.

Irak ve Şam İslam Devleti, James Foley’den sonra ABD’li gazeteci Steven Sotloff’un da kafasının kesildiği görüntüleri yayınladı.

HABER YAPARKEN KAYBOLDU

Sotloff Ağustos 2013'te Suriye'nin kuzeyindeli Halep yakınlarında kaçırılmıştı. Gazeteci, geçen ay IŞİD'in Amerikalı gazeteci James Foley'nin başını kesme videosunda görülmüştü.

Görüntüler henüz doğrulanmadı. Yayınlanan videoda, gazeteci Steven Sotloff, daha önce yine IŞİD tarafından başı kesildiği iddia edilen gazeteci James Foley gibi diz üstünde elleri arkadan bağlı bir şekilde, yanında bir IŞİD üyesiyle beraber görünüyor. Videoda örgüt üyesi, gazetecinin ölüm sebebinin ABD'nin sebep olduğu Kuzey Irak'taki saldırılar olduğunu söylüyor.

"OĞLUMU BANA BAĞIŞLAYIN"

Sotloff’un annesi geçtiğimiz hafta IŞİD lideri Ebu Bekir Bağdadi’ye video aracılığıyla seslenmiş ve oğlunun canının bağışlanması için yalvarmıştı.

Ailenin sözcüsü Barak Barfi, ailenin videoyu gördüğünü belirterek, "Ailenin, bu korkunç trajediden haberi var ve özel olarak yasını tutuyor. Bu zor zamanda aileden kamuoyuna bir açıklama olmayacak" dedi.

"HEPSİNİ ÖLDÜRECEĞİZ"

Foley’i katleden militanlar, ABD’nin Irak’ta IŞİD’e yönelik saldırılarını durdurmaması ellerindeki diğer rehinelerin de öldürüleceğini söylemişlerdi.

BEYAZ SARAY GÖRÜNTÜLERİN DOĞRULUĞUNU ARAŞTIRIYOR

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, Steven Sotloff'ın 'başının kesilmesi görüntüleri' ile ilgili haberlerin araştırılmakta olduğunu açıkladı.

Earnest, videounun gerçekliği konusunda ihtiyatlı olunmasını isteyerek, "Videonun ya da bu yöndeki haberlerin gerçekliğini doğrulayacak durumda değiliz. Eğer yayımlanmış bir video varsa, Amerikan hükümeti tarafından dikkatlice incelenecek, istihbarat yetkililerimiz bunun doğru olup olmadığını belirleyecek." dedi.

"GÖRÜNTÜLER GERÇEKSE DEHŞETE DÜŞECEĞİZ"

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Bernadette Meehan da konuyla ilgili açıklama yaparak, "Amerikan vatandaşı Steven Sotloff'un IŞİD tarafından öldürülmesine ilişkin olduğunu iddia eden videoyu gördük. İstihbarat camiası, videonun gerçek olup olmadığını mümkün olan en hızlı biçimde belirlemek için çalışıyor" ifadesini kullandı.

Videonun gerçek olması halinde, masum bir Amerikalı gazetecinin vahşice öldürülmesinden dehşete düşeceklerini belirten ve Sotloff'un ailesine başsağlığı dileklerini ileten Meehan, zamanı geldiğinde konuyla ilgili daha fazla bilgi vereceklerini kaydetti.

IŞİD GAZETECİNİN KADERİNİ OBAMA'YA BAĞLAMIŞTI

31 yaşındaki Floridalı gazetecinin geçen yıl Ağustos ayında IŞİD militanları tarafından rehin alındığı belirtilmişti.

IŞİD tarafından daha önce yayınlanan videoda Sotloff'un kaderinin Başkan Obama'nın elinde olduğu kaydedilerek, IŞİD'e yönelik ABD operasyonlarının durmaması halinde gazetecinin öldürüleceği uyarısı yapılmıştı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Steven Sotloff James Foley Irak Işid Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu?
500

Yorumlar (106)

MÜSLÜMAN:

İŞİD KAFİR İSE ONUNLA SAVAŞANLAR KAFİROĞLU KAFİRDİR.

15
41
yanıtYanıtla
mustafamynet@mynet.com:

billahi sen müslüman olamazsın

yanıt0
yanıt0
kenan:

kesin olm kesin, , , sii, nusayri, alevi, kürt, türkmen, itaat etmeyen sünni arap, avrupali, amerikali, yezidi, yahudi, hristiyan , , , hepsini kesinki dünya sizin ne mal oldugunuzu görsün. . . o sapik yobazliginizi dünya görsün. . .

32
8
yanıtYanıtla
MÜSLÜMANLAR:

ABD DE IŞIDI BOMBALAMASIN O KADAR IŞIT ASKERİ ÖLDÜRÜYOR BU ABD SIRA İSRAİL KÖPEKLERİNE DE GELECEK SONLARI YAKINDIR YAHUDİLERİNDE BÖYLE KAFALARI KESİLECEK O KADAR ÇOCUK VE KADINLARIMIZI ÖLDÜRDÜLER GAZZEDE

16
23
yanıtYanıtla
umarbabakaan12345@hotmail.com:

o kadar Gazze meralisiysan ne isin var Turkiyede , yallah Gazze ye

yanıt0
yanıt0
MÜSLÜMAN:

ALLAH MÜSLÜMANLARA YARDIM ETSİN AMERİKA İSRAİL GAZZEDE 3 BİN KARDEŞİMİZİ ŞEHİT ETTİ ÇOLUK COCUK DEMEDEN ÖLDÜRDÜ SAVUNMASIZ BİR ŞEKİLDE 11 BİN MÜSLÜMAN KARDEŞİMİZİ YARALADI O ZAMAN NİYE BU KADAR AYAKLANMADINIZ İSLAM DÜŞMANLARI İŞİD 1 AMERİKALI GAZETECİYİ ÖLDÜRDÜ DİYE KİYAMETİ KOPARIYORSUNUZ

20
16
yanıtYanıtla
herşeye inanmasslll@hotmail.com:

Fark şurada adam gazeteci değil bizzat ajanlık yapıyor. ilk kesilen amerikalı da asker ajan dı. Ama sizin gibilere gazeteci diye gösterilip yutturuyolar. Örnek senin yuttuğun gibi. Emin ol gazeteci olsa ölmez. Bak youtube vice news var onlarda gazeteci ama onlar video çekti ışid ile onlara niye saldırmadı.

yanıt0
yanıt0
MÜSLÜMANLAR:

GÜNÜ GELDİYİNDE BİZLER İSRAİLDEKİ TÜRKİYEDEKİ YAHUDİLERİN KAFASINI KESTİYİMİZDE YAHUDİLER ALMANYA VE ABDYE KAÇMAK İSTİYECEKTİR HİRİSTİYANLARDA YAHUDİLERİ ARALARINA ALMAYACAKTIR VE KAÇACAK YOL BIRAKMIYACAYIZ BU DEFA ACIMADAN BÜTÜN YAHUDİLERİ ÖLDÜRECEYİZ OSMANLIDAKİ GİBİ AĞLAMA DUVARINDAKİ BİR AVUÇ YAHUDİ OLMUYACAK ARTIK YAKINDA GÖRECELER DÜNYA İNSANLARI

7
23
yanıtYanıtla
bozkırlımazikana42@hotmail.com:

belliki sen yahudisin

yanıt0
yanıt0
MÜSLÜMAN:

İŞİD KAFİRDE AMERİKA İSRAİL MÜSLÜMANMI ÖLDÜRDÜYSELER ALLAH ONLARDAN RAZI OLSUN

15
15
yanıtYanıtla
Tüm 106 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title