Haberler

İsdemir'de 'İşçi Hisseleri Buharlaştı' İddiası

Hatay'da İskenderun Demir Çelik A.Ş.'nin (İsdemir) özelleştirilmesinden sonra işçiye tanınan yüzde 11'lik hissenin buharlaştırılarak 4.93'e düşürüldüğü iddiasıyla, İsdemir Çalışan ve Emekliler Yardımlaşma Derneği (İSÇEİD) ile Sosyal Haklar Derneği tarafından şirkete dava açıldı.

Hatay'da İskenderun Demir Çelik A.Ş.'nin ( İsdemir ) özelleştirilmesinden sonra işçiye tanınan yüzde 11'lik hissenin buharlaştırılarak 4.93'e düşürüldüğü iddiasıyla, İsdemir Çalışan ve Emekliler Yardımlaşma Derneği (İSÇEİD) ile Sosyal Haklar Derneği tarafından şirkete dava açıldı.

İSÇEİD Başkanı Bayram Özarslan ile Sosyal Hakları Derneği İskenderun Temsilcisi Avukat Bülent Akbay, işçilerle birlikte İskenderun Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Bayram Özarslan, İsdemir'in 2002'de özelleştirilmesiyle işçilerin mağdur olmamaları için İsdemir Vakfı'na verildiğini belirtti. 2014'te hisselerin vakıf zimmetinden çıkarılıp çalışanlar adına tek tek senet tescilinin yapılarak dağıtıldığını ifade eden Özarslan şunları söyledi:

"İsdemir A.Ş'nin 2002-2014 arası her yıl oluşacak kar paylarından, mevcut yatırım giderleri ve bunların gelecek de ödenecek vadeli borçlarının da ödenmesiyle kar oranları hem çok düşük gösterilmiş, hem de zaman zaman zarar gösterilmiştir. Sanki yapılacak yatırım giderlerini isdemir A.Ş. üstlenmemiş gibi 2002-2008 yılları arasında 3 adet usulsüz bedelli sermaye artışı yaparak biz hissedarlardan para toplama cihetine gitmiş, katılamamamız sonucu bize ait olması gereken lotları kendisi alarak hisse oranımızı yüzde 11'den yüzde 4.93'e düşürmüş, kendi hissesini de yüzde 89 dan yüzde 95.07'ye çıkarmıştır."

'YÜKSEK KARLILIK DÖNEMİNDE BİLE ZARAR AÇIKLADI'

Av. Bülent Akbay da, İsdemir'in en yüksek karlılık getirdiği dönemlerde dahi zarar açıkladığını öne sürerek şöyle konuştu:

"Zarar açıklayarak işçilerin emeğini çalanların defterinin kapanmadığını, hesabın kapanmadığını bugün buradan ilan etmek ve hesabını sormak için bir araya geldik. Bu hesap kapanmayacak, burada emek mücadelesi olduğu sürece bu mücadele sürecek ve hakkımızı alacağız." - Hatay

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bayram Özarslan İskenderun İsdemir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title