Haberler

İşadamının Organları Bağışlandı

Güncelleme:

İzmir'in Aliağa İlçesi'nde Gürkanlar Tekstil Mağazaları'nın kurucusu 57 yaşındaki Mustafa Gürkan'ın beyin ölümü gerçekleşti.

İzmir'in Aliağa İlçesi'nde Gürkanlar Tekstil Mağazaları'nın kurucusu 57 yaşındaki Mustafa Gürkan'ın beyin ölümü gerçekleşti. 5 yıldan bu yana nakil karaciğerle hayata tutunan Gürkan'ın ailesi, tüm organlarını bağışladı.

Aliağa'da 1 Şubat Cuma akşamı şiddetli baş ağrısından yakınan Mustafa Gürkan, ambulans ile Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan tetkikler sonucunda beyin kanaması geçirdiği anlaşılan Mustafa Gürkan, Beyin Cerrahisi Kliniği'nde gözlem altına alındı. Doktorların operasyon yapmayı plandıkları sırada yeni bir kanama geçiren Gürkan'ın dün akşam beyin ölümü gerçekleşti. 5 yıldan bu yana nakil karaciğer ile yaşayan Gürkan'ın vücudunun organ nakli için uygun olduğunun hekimler tarafından belirtilmesi üzerine ailesi, her organın nakil için alınmasına onay verdi.

Aslen Denizlili olan Mustafa Gürkan'ı Aliağalılar 30 yıl önce ilçede kurulan semt pazarında perde ve ev aksesuvarları satarken tanıdı. Yıllar sonra Aliağa'yı ve Aliağalıları çok seven Gürkan, pazarcılık işini bırakarak birisi İzmir Caddesi'nde diğeri de İstiklal Caddesi'nde olmak üzere 'Gürkanlar Tekstil' adıyla iki mağaza açtı. Ceyhan Gürkan ile evli olan Mustafa Gürkan'ın Emin ve Erman Gürkan adında 2 oğlu bulunuyor. Mustafa Gürkan'ın cenazesinin yarın Aliağa Merkez Camii'nde öğleleyin kılanacak cenaze namazı ardından Aliağa'da toprağa verileceği bildirildi. - İzmir / Aliağa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ege Üniversitesi Hastanesi Mustafa İlker Gürkan Aliağa İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title